• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Napište svůj komentář k receptu

Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 17
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 2
      kg vepřová plec tučnější, bez kosti a kůže
    • 150
      g sádlo dle tučnosti masa, 100 -
    • 500
      g cibule
    • 1
      ks drcený česnek menší palice
    • 2
      lžička drcený kmín cca
    • 1
      lžíce sůl cca
    • pepř mletý dle chuti
    • tymián dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na kostky či nudličky, osolíme, pokmínujeme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce s rozpuštěným sádlem osmažit, občas promícháme.
2
K masu přisypeme na kostičky pokrájenou cibuli, drobně nasekaný česnek, tymián, vše promícháme a necháme rozvonět. Poté papiňák uzavřeme a pod tlakem vaříme podle výkonu hrnce cca 25 - 45 minut. Čas dušení se odvíjí od výkonu tlakového hrnce, a též dáme pozor, na "vysyčení" tekutiny při natlakování. Některé hrnce mají větší úbytek páry při vaření, jiné téměř žádné. Já vůbec nepodlévám, maso a cibule si pustí svojí šťávu a podlévání je naprosto zbytečné, až nevhodné. Prostě každý zná ten svůj "tlakáč" a podle něj se přizpůsobí.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Maso by po uvaření mělo být křehké jako dortík a pod vidličkou by se mělo rozpadat. Pokud ne, ještě chvíli povaříme pod tlakem. Jediné čemu již budeme věnovat pozornost, je vyndání vyvařených snítek tymiánu (pokud jsme nepoužili lístečky sušeného) a případnému dosolení dle chuti.
4
Takto připravené maso můžeme podávat s bramborem a okurkovým salátem, nebo z něj můžeme připravit takové to "rizoto" po česku, kdy maso vložíme na dozlatova osmaženou cibulku a přisypeme vařenou rýži. Vynikající jsou i bramborové nebo kynuté knedlíky, plněné touto vychladlou vepřovou směsí.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

5
Jestliže chceme vepřovku použít jako pomazánku, tak již takto připravené horké maso promícháme, ono se pohybem vařečky, vidličky, šťouchadla rozmělní na ještě menší kousky a necháme ho vychladnout. Už po vychladnutí je už tento základ vynikající a můžeme ho mazat na krajíce čerstvého chleba a podávat se zeleninovými saláty, sterilovanou zeleninou... a nebo ho po částech odebírat a dochucovat dle vlastní chuti: plnotučná hořčice, kozí rohy, nakládaná kapie či okurky, chilli pasta...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený česnek Drcený kmín Pepř mletý Sádlo Sůl Tymián Vepřová plec

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka se svítkem

Kuřecí polévka se svítkem

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Šumavský králík

Šumavský králík

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kuřecí maso na řecký způsob

Kuřecí maso na řecký způsob

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Smažené šunkové rolky se sýrovou náplní

Smažené šunkové rolky se sýrovou…

Chilli Con Carne - mexická specialita

Chilli Con Carne - mexická specialita

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

91
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
86
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
55
Klasické lečo
Klasické lečo
53
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
45
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Šokující přiznání Bendiga: Matka lituje, že ho přihlásila do SuperStar!

Šokující přiznání Bendiga: Matka lituje, že ho přihlásila do SuperStar!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky v římském hrnci
Vepřové závitky v římském hrnci
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Vepřový guláš
Vepřový guláš
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v…
  • Recepty.cz
  • Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact