• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Napište svůj komentář k receptu

Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 17
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 2
      kg vepřová plec tučnější, bez kosti a kůže
    • 150
      g sádlo dle tučnosti masa, 100 -
    • 500
      g cibule
    • 1
      ks drcený česnek menší palice
    • 2
      lžička drcený kmín cca
    • 1
      lžíce sůl cca
    • pepř mletý dle chuti
    • tymián dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na kostky či nudličky, osolíme, pokmínujeme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce s rozpuštěným sádlem osmažit, občas promícháme.
2
K masu přisypeme na kostičky pokrájenou cibuli, drobně nasekaný česnek, tymián, vše promícháme a necháme rozvonět. Poté papiňák uzavřeme a pod tlakem vaříme podle výkonu hrnce cca 25 - 45 minut. Čas dušení se odvíjí od výkonu tlakového hrnce, a též dáme pozor, na "vysyčení" tekutiny při natlakování. Některé hrnce mají větší úbytek páry při vaření, jiné téměř žádné. Já vůbec nepodlévám, maso a cibule si pustí svojí šťávu a podlévání je naprosto zbytečné, až nevhodné. Prostě každý zná ten svůj "tlakáč" a podle něj se přizpůsobí.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Maso by po uvaření mělo být křehké jako dortík a pod vidličkou by se mělo rozpadat. Pokud ne, ještě chvíli povaříme pod tlakem. Jediné čemu již budeme věnovat pozornost, je vyndání vyvařených snítek tymiánu (pokud jsme nepoužili lístečky sušeného) a případnému dosolení dle chuti.
4
Takto připravené maso můžeme podávat s bramborem a okurkovým salátem, nebo z něj můžeme připravit takové to "rizoto" po česku, kdy maso vložíme na dozlatova osmaženou cibulku a přisypeme vařenou rýži. Vynikající jsou i bramborové nebo kynuté knedlíky, plněné touto vychladlou vepřovou směsí.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

5
Jestliže chceme vepřovku použít jako pomazánku, tak již takto připravené horké maso promícháme, ono se pohybem vařečky, vidličky, šťouchadla rozmělní na ještě menší kousky a necháme ho vychladnout. Už po vychladnutí je už tento základ vynikající a můžeme ho mazat na krajíce čerstvého chleba a podávat se zeleninovými saláty, sterilovanou zeleninou... a nebo ho po částech odebírat a dochucovat dle vlastní chuti: plnotučná hořčice, kozí rohy, nakládaná kapie či okurky, chilli pasta...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený česnek Drcený kmín Pepř mletý Sádlo Sůl Tymián Vepřová plec

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Smažené jednohubky

Smažené jednohubky

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

52
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami,…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Petra Paroubková (52) v slzách: Odešel náš jediný kluk...

Petra Paroubková (52) v slzách: Odešel náš jediný kluk...

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky v římském hrnci
Vepřové závitky v římském hrnci
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Vepřový guláš
Vepřový guláš
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v…
  • Recepty.cz
  • Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact