• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Napište svůj komentář k receptu

Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 17
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 2
      kg vepřová plec tučnější, bez kosti a kůže
    • 150
      g sádlo dle tučnosti masa, 100 -
    • 500
      g cibule
    • 1
      ks drcený česnek menší palice
    • 2
      lžička drcený kmín cca
    • 1
      lžíce sůl cca
    • pepř mletý dle chuti
    • tymián dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na kostky či nudličky, osolíme, pokmínujeme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce s rozpuštěným sádlem osmažit, občas promícháme.
2
K masu přisypeme na kostičky pokrájenou cibuli, drobně nasekaný česnek, tymián, vše promícháme a necháme rozvonět. Poté papiňák uzavřeme a pod tlakem vaříme podle výkonu hrnce cca 25 - 45 minut. Čas dušení se odvíjí od výkonu tlakového hrnce, a též dáme pozor, na "vysyčení" tekutiny při natlakování. Některé hrnce mají větší úbytek páry při vaření, jiné téměř žádné. Já vůbec nepodlévám, maso a cibule si pustí svojí šťávu a podlévání je naprosto zbytečné, až nevhodné. Prostě každý zná ten svůj "tlakáč" a podle něj se přizpůsobí.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Maso by po uvaření mělo být křehké jako dortík a pod vidličkou by se mělo rozpadat. Pokud ne, ještě chvíli povaříme pod tlakem. Jediné čemu již budeme věnovat pozornost, je vyndání vyvařených snítek tymiánu (pokud jsme nepoužili lístečky sušeného) a případnému dosolení dle chuti.
4
Takto připravené maso můžeme podávat s bramborem a okurkovým salátem, nebo z něj můžeme připravit takové to "rizoto" po česku, kdy maso vložíme na dozlatova osmaženou cibulku a přisypeme vařenou rýži. Vynikající jsou i bramborové nebo kynuté knedlíky, plněné touto vychladlou vepřovou směsí.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

5
Jestliže chceme vepřovku použít jako pomazánku, tak již takto připravené horké maso promícháme, ono se pohybem vařečky, vidličky, šťouchadla rozmělní na ještě menší kousky a necháme ho vychladnout. Už po vychladnutí je už tento základ vynikající a můžeme ho mazat na krajíce čerstvého chleba a podávat se zeleninovými saláty, sterilovanou zeleninou... a nebo ho po částech odebírat a dochucovat dle vlastní chuti: plnotučná hořčice, kozí rohy, nakládaná kapie či okurky, chilli pasta...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený česnek Drcený kmín Pepř mletý Sádlo Sůl Tymián Vepřová plec

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůta po americku

Krůta po americku

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Bílý toastový chléb

Bílý toastový chléb

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

Houskové knedlíky bez kynutí -…

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

73
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
37
Salát do ruky
Salát do ruky
32
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
31
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
27
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky v římském hrnci
Vepřové závitky v římském hrnci
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Vepřový guláš
Vepřový guláš
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v…
  • Recepty.cz
  • Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact