• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vepřovka z papiňáku
Napište svůj komentář k receptu

Vepřovka z papiňáku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
11fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřové maso - plec, krkovice... dle chuti
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • 4
      ks cibule 3 -

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct NASUCHO ze VŠECH stran dozlatova. Po vložení do hrnce se maso na dno přilepí, po osmažení se samo odlepí, čili: neobracíme dřív, než se samo odlepí!
2
Teprve po osmažení maso ochutíme solí, pepřem, kmínem. Podlijeme malým množstvím vody, přihodíme hrubě pokrájenou cibuli, hrnec uzavřeme a dáme vařit.
3
Doba vaření je dlouhá podle toho, zda jsme maso pokrájeli nebo nechali vcelku.
4
Pokrájené maso podlijeme cca 1 dl vody a povaříme asi 10 minut. Natlakováním pak samo necháme dojít.
5
Pokud maso necháme vcelku, podlijeme asi 2 dcl vody a vaříme asi 25 minut, pak odstavíme a necháme dojít. Po odtlakování maso zkontrolujeme, případně dobu varu o chvíli prodloužíme. Doba varu záleží i na výkonnosti hrnce (kolik páry během vaření uniká).
6
Během vaření hrnec můžeme zkontrolovat tak, že hrncem zahýbáme a zjistíme, zda se nám nevyvařila všechna tekutina, pak by se mohlo maso připálit. :-(
7
V hrnci by mělo zůstat i po uvaření přiměřené množství šťávy, které použijeme na přelití masa při podávání.
8
Maso podáváme s bramborem a dušenou mrkví nebo knedlíkem se zelím. Výborné je i s čerstvým pečivem a hořčicí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar

Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo…

Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

Domácí vepřovka po česku ala …

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 19. 2. 2018 13:17

    ...Moski, 25 minut po natlakování :)

  • Moski | 18. 2. 2018 22:48

    Těmi 25 minutami vaření je myšleno 25 minut od natlakování nebo od začátku vaření?

  • Klára Rážková | 16. 4. 2016 11:06

    Tak dobré šťavnaté maso co se dá jíst lžičkou jako dort jsem nazažila a také jsem se nechala inspirovat tou dušenou mrkví. Vynikající <3 .

  • Jindra Krajnikova | 28. 5. 2015 11:02

    Vynikajici recept. Maso nema chybu a stava z cibule je delikatesni.

  • Jana | 27. 5. 2013 18:16

    Masíčko jako máslíčko :-D , v puse se úplně rozplynulo :-D .

  • marie | 14. 9. 2012 11:14

    Tak to vyzkouším ,také aspon nemusím zapínát troubu. :-) =-O uvidíme jak to bude mojím chutnat

  • Helena Písková | 19. 8. 2012 19:16

    Neočekávala jsem tak perfektní maso, spíš jsem byla zvědavá a dost skeptická. Maso bylo výborně šťavnaté, dalo se jíst jen s chlebem.

  • Janaso | 22. 1. 2012 18:26

    Výborné!

  • Janaso | 22. 1. 2012 18:25

    Výborné!

  • hopik | 20. 12. 2011 09:11

    To se nedivim,ze mel radost,kdyz maso delate malo kdy. Chudka chlap

  • Dana Hájková | 2. 12. 2011 07:10

    mmm, když chceš něco nového zkusit, tak si přečti recept pořádně ;-) , je tam psáno, že záleží na výkonnosti hrnce, a že se má kontrolovat. Mě se povedla večeře na výbornou a postupovala jsem podle toho, co je zde napsáno, bylo by mi líto maso vyhodit ;-) . Dana

  • mmm | 12. 11. 2011 13:12

    no, po 10 min. s 1 dcl vody černé jako uhel. Můžu vyhodit.

  • Naďa Chloudová | 14. 9. 2011 09:47

    Maso dělám málokdy, spíš zeleninu, sýry, těstoviny nebo rybu a tak. Manželovi jsem s títo masíčkem, které bylo jak máslo, udělala velkou radost a musím říst, že mi taky chutnalo.

  • Janina | 24. 6. 2011 11:32

    Chuťově výborné, masíčko jemné a hlavně skoro bez práce. Paráda!

  • Alfi | 18. 6. 2011 11:04

    Maso bylo hotový dřív než brambory a bylo fantastický.Pokrájela jsem ho,nechala syčet 5 minut,vypla a asi za 15 minut otevřela.Omáčka má grády!A to jsem syčáka doma použila prvně-nechtěný svatební dar :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Pepř mletý Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rýžové placky

Rýžové placky

Maková bábovka

Maková bábovka

Kaštany

Kaštany

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí kapsa First class

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Severoafrická cizrnová polévka

Severoafrická cizrnová polévka

Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem

Plněné kuřecí prsíčko listovým…

Grilovaný květák (brokolice)

Grilovaný květák (brokolice)

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

224
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
39
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
32
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
29
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Čermákova (52) ex Veronika (31) se zajdou Drahokoupilem (29): Lovestory pokračuje!

Čermákova (52) ex Veronika (31) se zajdou Drahokoupilem (29): Lovestory pokračuje!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Další doporučené recepty:

Vepřové závitky na smetaně
Vepřové závitky na smetaně
Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky v římském hrnci
Vepřové závitky v římském hrnci
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo…
Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Vepřový guláš
Vepřový guláš
  • Recepty.cz
  • Vepřovka z papiňáku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact