• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřovka z papiňáku
Napište svůj komentář k receptu

Vepřovka z papiňáku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
11fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřové maso - plec, krkovice... dle chuti
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • 4
      ks cibule 3 -

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct NASUCHO ze VŠECH stran dozlatova. Po vložení do hrnce se maso na dno přilepí, po osmažení se samo odlepí, čili: neobracíme dřív, než se samo odlepí!
2
Teprve po osmažení maso ochutíme solí, pepřem, kmínem. Podlijeme malým množstvím vody, přihodíme hrubě pokrájenou cibuli, hrnec uzavřeme a dáme vařit.
3
Doba vaření je dlouhá podle toho, zda jsme maso pokrájeli nebo nechali vcelku.
4
Pokrájené maso podlijeme cca 1 dl vody a povaříme asi 10 minut. Natlakováním pak samo necháme dojít.
5
Pokud maso necháme vcelku, podlijeme asi 2 dcl vody a vaříme asi 25 minut, pak odstavíme a necháme dojít. Po odtlakování maso zkontrolujeme, případně dobu varu o chvíli prodloužíme. Doba varu záleží i na výkonnosti hrnce (kolik páry během vaření uniká).
6
Během vaření hrnec můžeme zkontrolovat tak, že hrncem zahýbáme a zjistíme, zda se nám nevyvařila všechna tekutina, pak by se mohlo maso připálit. :-(
7
V hrnci by mělo zůstat i po uvaření přiměřené množství šťávy, které použijeme na přelití masa při podávání.
8
Maso podáváme s bramborem a dušenou mrkví nebo knedlíkem se zelím. Výborné je i s čerstvým pečivem a hořčicí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar

Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo…

Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

Domácí vepřovka po česku ala …

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 19. 2. 2018 13:17

    ...Moski, 25 minut po natlakování :)

  • Moski | 18. 2. 2018 22:48

    Těmi 25 minutami vaření je myšleno 25 minut od natlakování nebo od začátku vaření?

  • Klára Rážková | 16. 4. 2016 11:06

    Tak dobré šťavnaté maso co se dá jíst lžičkou jako dort jsem nazažila a také jsem se nechala inspirovat tou dušenou mrkví. Vynikající <3 .

  • Jindra Krajnikova | 28. 5. 2015 11:02

    Vynikajici recept. Maso nema chybu a stava z cibule je delikatesni.

  • Jana | 27. 5. 2013 18:16

    Masíčko jako máslíčko :-D , v puse se úplně rozplynulo :-D .

  • marie | 14. 9. 2012 11:14

    Tak to vyzkouším ,také aspon nemusím zapínát troubu. :-) =-O uvidíme jak to bude mojím chutnat

  • Helena Písková | 19. 8. 2012 19:16

    Neočekávala jsem tak perfektní maso, spíš jsem byla zvědavá a dost skeptická. Maso bylo výborně šťavnaté, dalo se jíst jen s chlebem.

  • Janaso | 22. 1. 2012 18:26

    Výborné!

  • Janaso | 22. 1. 2012 18:25

    Výborné!

  • hopik | 20. 12. 2011 09:11

    To se nedivim,ze mel radost,kdyz maso delate malo kdy. Chudka chlap

  • Dana Hájková | 2. 12. 2011 07:10

    mmm, když chceš něco nového zkusit, tak si přečti recept pořádně ;-) , je tam psáno, že záleží na výkonnosti hrnce, a že se má kontrolovat. Mě se povedla večeře na výbornou a postupovala jsem podle toho, co je zde napsáno, bylo by mi líto maso vyhodit ;-) . Dana

  • mmm | 12. 11. 2011 13:12

    no, po 10 min. s 1 dcl vody černé jako uhel. Můžu vyhodit.

  • Naďa Chloudová | 14. 9. 2011 09:47

    Maso dělám málokdy, spíš zeleninu, sýry, těstoviny nebo rybu a tak. Manželovi jsem s títo masíčkem, které bylo jak máslo, udělala velkou radost a musím říst, že mi taky chutnalo.

  • Janina | 24. 6. 2011 11:32

    Chuťově výborné, masíčko jemné a hlavně skoro bez práce. Paráda!

  • Alfi | 18. 6. 2011 11:04

    Maso bylo hotový dřív než brambory a bylo fantastický.Pokrájela jsem ho,nechala syčet 5 minut,vypla a asi za 15 minut otevřela.Omáčka má grády!A to jsem syčáka doma použila prvně-nechtěný svatební dar :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Pepř mletý Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč…

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

Jáhlové placičky s mrkví

Jáhlové placičky s mrkví

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Nakládané karotky

Nakládané karotky

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

357
Kuřecí "Matteo" roládky
Kuřecí "Matteo" roládky
262
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Houbovo-zeleninová…
83
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
61
Vánočka s medovinou
Vánočka s medovinou
37
Olomoucké kotlety (kapsy)
Olomoucké kotlety (kapsy)

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Poslední šance přihodit v aukci Akty X. Krása, která pomáhá ženám s rakovinou prsu

Poslední šance přihodit v aukci Akty X. Krása, která pomáhá ženám s rakovinou prsu

Blesk.cz Pohřeb vévodkyně z Kentu (†92): Kate s Williamem, usměvavý král i překvapivá účast Andrewa! Camilla ale chyběla!

Pohřeb vévodkyně z Kentu (†92): Kate s Williamem, usměvavý král i překvapivá účast Andrewa! Camilla ale chyběla!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Vepřové závitky na smetaně
Vepřové závitky na smetaně
Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky v římském hrnci
Vepřové závitky v římském hrnci
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo…
Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Vepřový guláš
Vepřový guláš
  • Recepty.cz
  • Vepřovka z papiňáku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact