• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vepřové závitky se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové závitky se zelím

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové závitky se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso
    • kysané zelí
    • párky
    • hořčice plnotučná
    • cibule
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí a doprostřed dáme párek. Zabalíme v závitek, který ovážeme nití, aby držel. Mezitím jsme pokrájeli cibuli, kterou jsme osmažili dozlatova. Na to poklademe závitky, ze všech stran je opečeme. Až budou opečené, tak trochu podlijeme vodou a dáme péct do trouby.
2
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
3
Poznámka: nejdříve se mi ta kombinace moc nezdála, ale je to opravdu vynikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Kapsy / závitky se zelím

Kapsy / závitky se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mia | 17. 3. 2008 07:13

    včera uvařeno, neslyšely jste to pomlaskávání?mooc dobré.ještě jsem udělal k tomu papání zbytek zelíčka jen tak s vegetou,bašta.sice to bylo s krůtího maska, ale mňam,príma recept:-)

  • Hela - | 14. 2. 2008 11:20

    Vynikající, do závitku jsem přidala plátek anglické slaniny. Takže hodnotím za 1 a koukám - 2 stránky cintání a dosud žádné hodnocení!

  • Renata Kopečná | 9. 2. 2008 14:39

    Dělala jsem dnes k obědu a musím jen pochválit vynikající recept.Měla jsem doma zbytek křenového zelí s feferonkou,ale i s ním to byla mňamka.Do šťavky jsem nakrájela zbylý párek a přihodila najemno nakrájené 2 listy červeného hlávkového zelí.K tomu chlupaté knedlíky a boule za ušima u všech strávníků byly zaručené.

  • zdenka | 7. 2. 2008 13:26

    Děkuji všem za rady,opravdu dobré jídlo a br. špalíčky skvělé.A to mám doma docela zmlsance.Dávám 1.

  • Marsí | 7. 2. 2008 08:59

    Zdenko, já závitky peču v zakrytém pekáčku nebo skleněné Simaxové míse s víkem.POdleju je vodou a nechám cca půl hoďky dusit, pak se kouknu, doleju vodu a peču už bez přikrytí za přelívání závitků tou šťávou do měkka.Musíte sem tam do toho píchnout vidlicí nebo vidličkou...-) Dělám je z vepřového plecka a to je docela rychle hotovo.

  • Anonym | 7. 2. 2008 08:05

    Záleží jaký druh vepřového použijete.Jak silné jsou plátky ,velikost atd.Prostě praxe.Ale toto bych odhadla při teplotě cca 200°C tak na půl hoďky.Odhad dle barvy a zkusit i když by se to dělat nemělo píchnout do masa.Musí být měkké.Nebo koupit a používat gastro teploměr,který měří teplotu uvnitř masa.Ta signalizuje stupeň propečení.Je to dražší záležitost.Nejlepší prostě je zkusit,jak je maso měkké.Třeba kousek odkrojit a ochutnat.:-) PS

  • Lenka B. | 6. 2. 2008 18:38

    Zdenko, já se omlouvám, že neumím odpovědět. Jak už jsem psala jinde v diskusi, jsem kuchařka začátečník. A protože mám z toho vaření pořád strach, tak to praktikuji tím stylem, že se pořád dívám, jestli už to není a na hodiny jsem to neměřila. Určitě to ale poznáte, až to prostě bude jako opečené. Snad zkušené kuchařky poradí lépe.

  • zdenka | 6. 2. 2008 18:09

    Jak dlouho se závitky pečou,chci je zítra zkusit a nerada bych to zkazila,děkuji a zdravím

  • Anonym | 6. 2. 2008 16:36

    Ďakujem, za vysvetlenie. Teraz vidím, že to prakticky poznám. U nás sa tomu hovorí zemiakové šúlance. Večšinou ich robímak mi po nedeli zostanú varené zemiaky. Zostrúham ich,dám jedno vajíčko, soľ, a toľko hrubej múky, aby sa stým dalo dobre pracovať.Aj ja robím šúlky 3až5 cm dlhé, po vyvarení ich ale pomiešam so smaženou strúhankou, tie sa môžu konzumovať sladké aj slané, alebo makom na sladko. Pred nimy cesnačka a obedje typ top. Klára

  • Lída | 6. 2. 2008 12:45

    Klárko, přesně jak popsala Di, souhlasím naprosto se vším. Z těsta udělám placku vysokou asi 1,5 cm a nožem rozkrájím na špalíčky asi 2 x 2 cm. Dělám je raději, jsou dřív uvařené. Zdravím

  • Eva Přecechtělová | 6. 2. 2008 12:10

    Zelí ve šťávě je výborné, mám zde podobný recept "Chropyňské závitky", u nás patří k oblíbeným.

  • Di | 6. 2. 2008 12:02

    Kláro, uděláte si těsto na bramborové knedlíky. Vyválíte dlouhé "šulánky" (tady mi chybí správné slovo, co se válí, když se plete vánočka?), které nakrájíte na malé kousky - šplíčky. Vhodíte do vařící osolené vody, když vyplavou na povrch, necháte ještě malou chvilku povařit, pak vyndejte. Vypadá to pracně, ale je to rychleji hotové než klasické knedlíkové šišky.Uvařené můžete také promíchat s kyselým zelím (další den ohřáté jsou nedostižné).

  • Klára Keselyova | 5. 2. 2008 22:14

    Lidko, ako sa robia bramborové špalíky? Mohli by ste to popísať? Ďakujem Klára

  • Lenka B. | 5. 2. 2008 19:59

    To jsem také zkoušela, přidat trochu zelí do té šťávy. Té šťávy udělejte dost, aby se tím dobře omastily ty knedlíky. Lído, přesně tak, u nás patří tento recept také k nejoblíbenějším.

  • Lenka B. | 5. 2. 2008 18:55

    Jj, chlupaté knedlíky jsou k tomu naprosto úžasné!

  • Lída | 5. 2. 2008 18:40

    Jani ,tento recept patří u nás doma k nejoblíbenějším a nikdy mě nenapadlo k tomu udělat chlupaté knedlíky! Dělám k tomu bramborové špalíky, ale chlupaté budou určitě lepší.Jestli můžu poradit, tak trochu zelí dejte i k závitkům, udělá se výborná štáva.Dobrou chuť !! Lída

  • Jana Remková | 5. 2. 2008 17:05

    Tak si myslím,že hned zítra to vyzkouším na oběd.V mražáku mám i chlupaté knedlíky,tak by to k tomu asi taky šlo,ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Kysané zelí Párky Pepř mletý Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Kuřecí zbytkový salát

Kuřecí zbytkový salát

Skrytý banánový koláč

Skrytý banánový koláč

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Doporučujeme

35 minut
Tortilla s paprikou a pórkem

Tortilla s paprikou a pórkem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

104
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
68
Bílý toastový chléb
Bílý toastový chléb
24
Léčivý sirup z jitrocele
Léčivý sirup z jitrocele
18
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
18
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na grilu, topince nebo s těstovinami
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na…
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
AHA.cz Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz Vila krásky Cary Delevingneové: Rok po ničivém požáru? Trosky za 106 milionů!

Vila krásky Cary Delevingneové: Rok po ničivém požáru? Trosky za 106 milionů!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Vepřové závitky se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact