• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Vepřové závitky se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové závitky se zelím

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové závitky se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso
    • kysané zelí
    • párky
    • hořčice plnotučná
    • cibule
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí a doprostřed dáme párek. Zabalíme v závitek, který ovážeme nití, aby držel. Mezitím jsme pokrájeli cibuli, kterou jsme osmažili dozlatova. Na to poklademe závitky, ze všech stran je opečeme. Až budou opečené, tak trochu podlijeme vodou a dáme péct do trouby.
2
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
3
Poznámka: nejdříve se mi ta kombinace moc nezdála, ale je to opravdu vynikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Kapsy / závitky se zelím

Kapsy / závitky se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mia | 17. 3. 2008 07:13

    včera uvařeno, neslyšely jste to pomlaskávání?mooc dobré.ještě jsem udělal k tomu papání zbytek zelíčka jen tak s vegetou,bašta.sice to bylo s krůtího maska, ale mňam,príma recept:-)

  • Hela - | 14. 2. 2008 11:20

    Vynikající, do závitku jsem přidala plátek anglické slaniny. Takže hodnotím za 1 a koukám - 2 stránky cintání a dosud žádné hodnocení!

  • Renata Kopečná | 9. 2. 2008 14:39

    Dělala jsem dnes k obědu a musím jen pochválit vynikající recept.Měla jsem doma zbytek křenového zelí s feferonkou,ale i s ním to byla mňamka.Do šťavky jsem nakrájela zbylý párek a přihodila najemno nakrájené 2 listy červeného hlávkového zelí.K tomu chlupaté knedlíky a boule za ušima u všech strávníků byly zaručené.

  • zdenka | 7. 2. 2008 13:26

    Děkuji všem za rady,opravdu dobré jídlo a br. špalíčky skvělé.A to mám doma docela zmlsance.Dávám 1.

  • Marsí | 7. 2. 2008 08:59

    Zdenko, já závitky peču v zakrytém pekáčku nebo skleněné Simaxové míse s víkem.POdleju je vodou a nechám cca půl hoďky dusit, pak se kouknu, doleju vodu a peču už bez přikrytí za přelívání závitků tou šťávou do měkka.Musíte sem tam do toho píchnout vidlicí nebo vidličkou...-) Dělám je z vepřového plecka a to je docela rychle hotovo.

  • Anonym | 7. 2. 2008 08:05

    Záleží jaký druh vepřového použijete.Jak silné jsou plátky ,velikost atd.Prostě praxe.Ale toto bych odhadla při teplotě cca 200°C tak na půl hoďky.Odhad dle barvy a zkusit i když by se to dělat nemělo píchnout do masa.Musí být měkké.Nebo koupit a používat gastro teploměr,který měří teplotu uvnitř masa.Ta signalizuje stupeň propečení.Je to dražší záležitost.Nejlepší prostě je zkusit,jak je maso měkké.Třeba kousek odkrojit a ochutnat.:-) PS

  • Lenka B. | 6. 2. 2008 18:38

    Zdenko, já se omlouvám, že neumím odpovědět. Jak už jsem psala jinde v diskusi, jsem kuchařka začátečník. A protože mám z toho vaření pořád strach, tak to praktikuji tím stylem, že se pořád dívám, jestli už to není a na hodiny jsem to neměřila. Určitě to ale poznáte, až to prostě bude jako opečené. Snad zkušené kuchařky poradí lépe.

  • zdenka | 6. 2. 2008 18:09

    Jak dlouho se závitky pečou,chci je zítra zkusit a nerada bych to zkazila,děkuji a zdravím

  • Anonym | 6. 2. 2008 16:36

    Ďakujem, za vysvetlenie. Teraz vidím, že to prakticky poznám. U nás sa tomu hovorí zemiakové šúlance. Večšinou ich robímak mi po nedeli zostanú varené zemiaky. Zostrúham ich,dám jedno vajíčko, soľ, a toľko hrubej múky, aby sa stým dalo dobre pracovať.Aj ja robím šúlky 3až5 cm dlhé, po vyvarení ich ale pomiešam so smaženou strúhankou, tie sa môžu konzumovať sladké aj slané, alebo makom na sladko. Pred nimy cesnačka a obedje typ top. Klára

  • Lída | 6. 2. 2008 12:45

    Klárko, přesně jak popsala Di, souhlasím naprosto se vším. Z těsta udělám placku vysokou asi 1,5 cm a nožem rozkrájím na špalíčky asi 2 x 2 cm. Dělám je raději, jsou dřív uvařené. Zdravím

  • Eva Přecechtělová | 6. 2. 2008 12:10

    Zelí ve šťávě je výborné, mám zde podobný recept "Chropyňské závitky", u nás patří k oblíbeným.

  • Di | 6. 2. 2008 12:02

    Kláro, uděláte si těsto na bramborové knedlíky. Vyválíte dlouhé "šulánky" (tady mi chybí správné slovo, co se válí, když se plete vánočka?), které nakrájíte na malé kousky - šplíčky. Vhodíte do vařící osolené vody, když vyplavou na povrch, necháte ještě malou chvilku povařit, pak vyndejte. Vypadá to pracně, ale je to rychleji hotové než klasické knedlíkové šišky.Uvařené můžete také promíchat s kyselým zelím (další den ohřáté jsou nedostižné).

  • Klára Keselyova | 5. 2. 2008 22:14

    Lidko, ako sa robia bramborové špalíky? Mohli by ste to popísať? Ďakujem Klára

  • Lenka B. | 5. 2. 2008 19:59

    To jsem také zkoušela, přidat trochu zelí do té šťávy. Té šťávy udělejte dost, aby se tím dobře omastily ty knedlíky. Lído, přesně tak, u nás patří tento recept také k nejoblíbenějším.

  • Lenka B. | 5. 2. 2008 18:55

    Jj, chlupaté knedlíky jsou k tomu naprosto úžasné!

  • Lída | 5. 2. 2008 18:40

    Jani ,tento recept patří u nás doma k nejoblíbenějším a nikdy mě nenapadlo k tomu udělat chlupaté knedlíky! Dělám k tomu bramborové špalíky, ale chlupaté budou určitě lepší.Jestli můžu poradit, tak trochu zelí dejte i k závitkům, udělá se výborná štáva.Dobrou chuť !! Lída

  • Jana Remková | 5. 2. 2008 17:05

    Tak si myslím,že hned zítra to vyzkouším na oběd.V mražáku mám i chlupaté knedlíky,tak by to k tomu asi taky šlo,ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Kysané zelí Párky Pepř mletý Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččiny rarášky

Babiččiny rarášky

Babské kuře

Babské kuře

Co se zbylou rýží?

Co se zbylou rýží?

Meruňkový koktejl

Meruňkový koktejl

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Americké "Sloppy Joes"

Americké "Sloppy Joes"

Bramborový guláš s hlívou

Bramborový guláš s hlívou

Černá čočka s tuňákem

Černá čočka s tuňákem

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

145
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
94
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
78
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
75
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
27
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz Smutek hvězdy seriálu Zoufalé manželky: Porodila mrtvou dceru!

Smutek hvězdy seriálu Zoufalé manželky: Porodila mrtvou dceru!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Čarujte na Dušičky: Vyžeňte zlo z domu a rozmlouvejte s mrtvými

Čarujte na Dušičky: Vyžeňte zlo z domu a rozmlouvejte s mrtvými

  • Recepty.cz
  • Vepřové závitky se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact