• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Vepřové závitky se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové závitky se zelím

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové závitky se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso
    • kysané zelí
    • párky
    • hořčice plnotučná
    • cibule
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí a doprostřed dáme párek. Zabalíme v závitek, který ovážeme nití, aby držel. Mezitím jsme pokrájeli cibuli, kterou jsme osmažili dozlatova. Na to poklademe závitky, ze všech stran je opečeme. Až budou opečené, tak trochu podlijeme vodou a dáme péct do trouby.
2
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
3
Poznámka: nejdříve se mi ta kombinace moc nezdála, ale je to opravdu vynikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Kapsy / závitky se zelím

Kapsy / závitky se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mia | 17. 3. 2008 07:13

    včera uvařeno, neslyšely jste to pomlaskávání?mooc dobré.ještě jsem udělal k tomu papání zbytek zelíčka jen tak s vegetou,bašta.sice to bylo s krůtího maska, ale mňam,príma recept:-)

  • Hela - | 14. 2. 2008 11:20

    Vynikající, do závitku jsem přidala plátek anglické slaniny. Takže hodnotím za 1 a koukám - 2 stránky cintání a dosud žádné hodnocení!

  • Renata Kopečná | 9. 2. 2008 14:39

    Dělala jsem dnes k obědu a musím jen pochválit vynikající recept.Měla jsem doma zbytek křenového zelí s feferonkou,ale i s ním to byla mňamka.Do šťavky jsem nakrájela zbylý párek a přihodila najemno nakrájené 2 listy červeného hlávkového zelí.K tomu chlupaté knedlíky a boule za ušima u všech strávníků byly zaručené.

  • zdenka | 7. 2. 2008 13:26

    Děkuji všem za rady,opravdu dobré jídlo a br. špalíčky skvělé.A to mám doma docela zmlsance.Dávám 1.

  • Marsí | 7. 2. 2008 08:59

    Zdenko, já závitky peču v zakrytém pekáčku nebo skleněné Simaxové míse s víkem.POdleju je vodou a nechám cca půl hoďky dusit, pak se kouknu, doleju vodu a peču už bez přikrytí za přelívání závitků tou šťávou do měkka.Musíte sem tam do toho píchnout vidlicí nebo vidličkou...-) Dělám je z vepřového plecka a to je docela rychle hotovo.

  • Anonym | 7. 2. 2008 08:05

    Záleží jaký druh vepřového použijete.Jak silné jsou plátky ,velikost atd.Prostě praxe.Ale toto bych odhadla při teplotě cca 200°C tak na půl hoďky.Odhad dle barvy a zkusit i když by se to dělat nemělo píchnout do masa.Musí být měkké.Nebo koupit a používat gastro teploměr,který měří teplotu uvnitř masa.Ta signalizuje stupeň propečení.Je to dražší záležitost.Nejlepší prostě je zkusit,jak je maso měkké.Třeba kousek odkrojit a ochutnat.:-) PS

  • Lenka B. | 6. 2. 2008 18:38

    Zdenko, já se omlouvám, že neumím odpovědět. Jak už jsem psala jinde v diskusi, jsem kuchařka začátečník. A protože mám z toho vaření pořád strach, tak to praktikuji tím stylem, že se pořád dívám, jestli už to není a na hodiny jsem to neměřila. Určitě to ale poznáte, až to prostě bude jako opečené. Snad zkušené kuchařky poradí lépe.

  • zdenka | 6. 2. 2008 18:09

    Jak dlouho se závitky pečou,chci je zítra zkusit a nerada bych to zkazila,děkuji a zdravím

  • Anonym | 6. 2. 2008 16:36

    Ďakujem, za vysvetlenie. Teraz vidím, že to prakticky poznám. U nás sa tomu hovorí zemiakové šúlance. Večšinou ich robímak mi po nedeli zostanú varené zemiaky. Zostrúham ich,dám jedno vajíčko, soľ, a toľko hrubej múky, aby sa stým dalo dobre pracovať.Aj ja robím šúlky 3až5 cm dlhé, po vyvarení ich ale pomiešam so smaženou strúhankou, tie sa môžu konzumovať sladké aj slané, alebo makom na sladko. Pred nimy cesnačka a obedje typ top. Klára

  • Lída | 6. 2. 2008 12:45

    Klárko, přesně jak popsala Di, souhlasím naprosto se vším. Z těsta udělám placku vysokou asi 1,5 cm a nožem rozkrájím na špalíčky asi 2 x 2 cm. Dělám je raději, jsou dřív uvařené. Zdravím

  • Eva Přecechtělová | 6. 2. 2008 12:10

    Zelí ve šťávě je výborné, mám zde podobný recept "Chropyňské závitky", u nás patří k oblíbeným.

  • Di | 6. 2. 2008 12:02

    Kláro, uděláte si těsto na bramborové knedlíky. Vyválíte dlouhé "šulánky" (tady mi chybí správné slovo, co se válí, když se plete vánočka?), které nakrájíte na malé kousky - šplíčky. Vhodíte do vařící osolené vody, když vyplavou na povrch, necháte ještě malou chvilku povařit, pak vyndejte. Vypadá to pracně, ale je to rychleji hotové než klasické knedlíkové šišky.Uvařené můžete také promíchat s kyselým zelím (další den ohřáté jsou nedostižné).

  • Klára Keselyova | 5. 2. 2008 22:14

    Lidko, ako sa robia bramborové špalíky? Mohli by ste to popísať? Ďakujem Klára

  • Lenka B. | 5. 2. 2008 19:59

    To jsem také zkoušela, přidat trochu zelí do té šťávy. Té šťávy udělejte dost, aby se tím dobře omastily ty knedlíky. Lído, přesně tak, u nás patří tento recept také k nejoblíbenějším.

  • Lenka B. | 5. 2. 2008 18:55

    Jj, chlupaté knedlíky jsou k tomu naprosto úžasné!

  • Lída | 5. 2. 2008 18:40

    Jani ,tento recept patří u nás doma k nejoblíbenějším a nikdy mě nenapadlo k tomu udělat chlupaté knedlíky! Dělám k tomu bramborové špalíky, ale chlupaté budou určitě lepší.Jestli můžu poradit, tak trochu zelí dejte i k závitkům, udělá se výborná štáva.Dobrou chuť !! Lída

  • Jana Remková | 5. 2. 2008 17:05

    Tak si myslím,že hned zítra to vyzkouším na oběd.V mražáku mám i chlupaté knedlíky,tak by to k tomu asi taky šlo,ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Kysané zelí Párky Pepř mletý Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka

Rybí polévka

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Hovězí maso na zázvoru

Hovězí maso na zázvoru

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Pizza se sýrem

Pizza se sýrem

Kuřecí prsa po asijsku

Kuřecí prsa po asijsku

Doporučujeme

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

309
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
95
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…
90
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
86
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
83
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
AHA.cz Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Dakota Johnsonová převzala Cenu prezidenta festivalu: Poté rychle zmizela!

Dakota Johnsonová převzala Cenu prezidenta festivalu: Poté rychle zmizela!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

  • Recepty.cz
  • Vepřové závitky se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact