• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vepřové závitky se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové závitky se zelím

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové závitky se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso
    • kysané zelí
    • párky
    • hořčice plnotučná
    • cibule
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí a doprostřed dáme párek. Zabalíme v závitek, který ovážeme nití, aby držel. Mezitím jsme pokrájeli cibuli, kterou jsme osmažili dozlatova. Na to poklademe závitky, ze všech stran je opečeme. Až budou opečené, tak trochu podlijeme vodou a dáme péct do trouby.
2
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
3
Poznámka: nejdříve se mi ta kombinace moc nezdála, ale je to opravdu vynikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Kapsy / závitky se zelím

Kapsy / závitky se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mia | 17. 3. 2008 07:13

    včera uvařeno, neslyšely jste to pomlaskávání?mooc dobré.ještě jsem udělal k tomu papání zbytek zelíčka jen tak s vegetou,bašta.sice to bylo s krůtího maska, ale mňam,príma recept:-)

  • Hela - | 14. 2. 2008 11:20

    Vynikající, do závitku jsem přidala plátek anglické slaniny. Takže hodnotím za 1 a koukám - 2 stránky cintání a dosud žádné hodnocení!

  • Renata Kopečná | 9. 2. 2008 14:39

    Dělala jsem dnes k obědu a musím jen pochválit vynikající recept.Měla jsem doma zbytek křenového zelí s feferonkou,ale i s ním to byla mňamka.Do šťavky jsem nakrájela zbylý párek a přihodila najemno nakrájené 2 listy červeného hlávkového zelí.K tomu chlupaté knedlíky a boule za ušima u všech strávníků byly zaručené.

  • zdenka | 7. 2. 2008 13:26

    Děkuji všem za rady,opravdu dobré jídlo a br. špalíčky skvělé.A to mám doma docela zmlsance.Dávám 1.

  • Marsí | 7. 2. 2008 08:59

    Zdenko, já závitky peču v zakrytém pekáčku nebo skleněné Simaxové míse s víkem.POdleju je vodou a nechám cca půl hoďky dusit, pak se kouknu, doleju vodu a peču už bez přikrytí za přelívání závitků tou šťávou do měkka.Musíte sem tam do toho píchnout vidlicí nebo vidličkou...-) Dělám je z vepřového plecka a to je docela rychle hotovo.

  • Anonym | 7. 2. 2008 08:05

    Záleží jaký druh vepřového použijete.Jak silné jsou plátky ,velikost atd.Prostě praxe.Ale toto bych odhadla při teplotě cca 200°C tak na půl hoďky.Odhad dle barvy a zkusit i když by se to dělat nemělo píchnout do masa.Musí být měkké.Nebo koupit a používat gastro teploměr,který měří teplotu uvnitř masa.Ta signalizuje stupeň propečení.Je to dražší záležitost.Nejlepší prostě je zkusit,jak je maso měkké.Třeba kousek odkrojit a ochutnat.:-) PS

  • Lenka B. | 6. 2. 2008 18:38

    Zdenko, já se omlouvám, že neumím odpovědět. Jak už jsem psala jinde v diskusi, jsem kuchařka začátečník. A protože mám z toho vaření pořád strach, tak to praktikuji tím stylem, že se pořád dívám, jestli už to není a na hodiny jsem to neměřila. Určitě to ale poznáte, až to prostě bude jako opečené. Snad zkušené kuchařky poradí lépe.

  • zdenka | 6. 2. 2008 18:09

    Jak dlouho se závitky pečou,chci je zítra zkusit a nerada bych to zkazila,děkuji a zdravím

  • Anonym | 6. 2. 2008 16:36

    Ďakujem, za vysvetlenie. Teraz vidím, že to prakticky poznám. U nás sa tomu hovorí zemiakové šúlance. Večšinou ich robímak mi po nedeli zostanú varené zemiaky. Zostrúham ich,dám jedno vajíčko, soľ, a toľko hrubej múky, aby sa stým dalo dobre pracovať.Aj ja robím šúlky 3až5 cm dlhé, po vyvarení ich ale pomiešam so smaženou strúhankou, tie sa môžu konzumovať sladké aj slané, alebo makom na sladko. Pred nimy cesnačka a obedje typ top. Klára

  • Lída | 6. 2. 2008 12:45

    Klárko, přesně jak popsala Di, souhlasím naprosto se vším. Z těsta udělám placku vysokou asi 1,5 cm a nožem rozkrájím na špalíčky asi 2 x 2 cm. Dělám je raději, jsou dřív uvařené. Zdravím

  • Eva Přecechtělová | 6. 2. 2008 12:10

    Zelí ve šťávě je výborné, mám zde podobný recept "Chropyňské závitky", u nás patří k oblíbeným.

  • Di | 6. 2. 2008 12:02

    Kláro, uděláte si těsto na bramborové knedlíky. Vyválíte dlouhé "šulánky" (tady mi chybí správné slovo, co se válí, když se plete vánočka?), které nakrájíte na malé kousky - šplíčky. Vhodíte do vařící osolené vody, když vyplavou na povrch, necháte ještě malou chvilku povařit, pak vyndejte. Vypadá to pracně, ale je to rychleji hotové než klasické knedlíkové šišky.Uvařené můžete také promíchat s kyselým zelím (další den ohřáté jsou nedostižné).

  • Klára Keselyova | 5. 2. 2008 22:14

    Lidko, ako sa robia bramborové špalíky? Mohli by ste to popísať? Ďakujem Klára

  • Lenka B. | 5. 2. 2008 19:59

    To jsem také zkoušela, přidat trochu zelí do té šťávy. Té šťávy udělejte dost, aby se tím dobře omastily ty knedlíky. Lído, přesně tak, u nás patří tento recept také k nejoblíbenějším.

  • Lenka B. | 5. 2. 2008 18:55

    Jj, chlupaté knedlíky jsou k tomu naprosto úžasné!

  • Lída | 5. 2. 2008 18:40

    Jani ,tento recept patří u nás doma k nejoblíbenějším a nikdy mě nenapadlo k tomu udělat chlupaté knedlíky! Dělám k tomu bramborové špalíky, ale chlupaté budou určitě lepší.Jestli můžu poradit, tak trochu zelí dejte i k závitkům, udělá se výborná štáva.Dobrou chuť !! Lída

  • Jana Remková | 5. 2. 2008 17:05

    Tak si myslím,že hned zítra to vyzkouším na oběd.V mražáku mám i chlupaté knedlíky,tak by to k tomu asi taky šlo,ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Kysané zelí Párky Pepř mletý Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Vanilkový koktejl

Vanilkový koktejl

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Jednoduchá lososová pomazánka

Jednoduchá lososová pomazánka

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

65
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
58
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
56
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
45
Květák - nakládaný, sterilovaný
Květák - nakládaný,…
38
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Vepřové závitky se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact