Masox rozpustíme v 200 ml vody a necháme přejít varem. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme z ní plátky, které osolíme a opepříme. Cibule oloupeme, překrájíme na poloviny a nakrájíme na slabší plátky.
2
Pórek očistíme, zbavíme zavadlých listů, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kolečka, zelenou část na proužky. Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm 2 minuty opékáme nakrájenou zeleninu. Trouchu osolíme, přidáme tymián a strouhaný eidam.
3
Směs promícháme, necháme vychladnout a potom ji rozdělíme na masové plátky. Ty stočíme a ovážeme nití nebo spíchneme párátkem. Pekáček vymažeme zbytkem másla, narovnáme do něj závitky, podlijeme 100 ml vývaru a v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/ plyn stupeň 3) pečeme asi 25 minut. Občas podlijeme vývarem a přelijeme výpekem.
4
Mezitím zašleháme do smetany mouku a papriku a směsí závitky přelijeme. Přiklopíme a dusíme při snížené teplotě ještě asi 20 minut. Chutnají s dušenou rýží.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva Červenková
|8. 9. 2009 16:12
Jídlo bylo moc dobré, ale myslím, že v receptu uvádíte moc zeleniny na takové množství masa. Já dělala z kila vepřové kýty a ze stejného množství zeleniny a na závitky jsem použila jen asi 1/4 zeleniny a to jsem se to tam snažila naprat jak jen to šlo. Nevadí zbytek jsem přidala k masu před koncem pečení a bylo to výborné.