• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřové výpečky se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové výpečky se zelím

autor: AnetkaTom
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 211
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové výpečky se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Vepřové výpečky
    • 750
      g vepřový bůček
    • 750
      g vepřová plec
    • sůl
    • kmín
    • 6
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule
    • voda
  • Zelí - recept na 2 porce
    • 35
      g sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g kysané zelí
    • voda
    • cukr
    • sůl
    • 1
      ks brambory menší
    • 10
      g sádlo na závěr

Postup přípravy receptu

1
Původně se tento recept dělal jen z bůčku, až na konci minulého století se začalo přidávat i dietnější maso. Poměr je tedy čistě na Vás, nám tento poměr vyhovuje. Kysané zelí, které koupíte v obchodě, by mělo obsahovat jen sůl a kmín. Ostatní látky a éčka jsou zcela zbytečná.
2
Maso nakrájíme na velké kostky a vložíme do pekáče. Osolíme, okmínujeme, přidáme na plátky nakrájený česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. Pak vše promícháme. Zalijeme vodou minimálně do 3/4. Nezakryté vložíme do trouby na 150°C na 1,5 hodiny. Po dopečení zalijeme horkou vodou, aby se naředila šťáva.
3
Zelí: Do hrnce dáme sádlo, nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme. Pak přidáme kysané zelí, které jsme vymačkali a pokrájeli. Zalijeme vodou. Osladíme cukrem a osolíme. Promícháme a dusíme do měkka (10-15 minut). Do hotového zelí nastrouháme na jemno bramboru, pro zahuštění. Dochutíme cukrem. Na závěr přidáme do zelí trochu sádla, aby se pěkně lesklo.
4
Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem nebo s bramborovými noky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím

Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se špenátem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Cukr Kmín Kysané zelí Sádlo Sůl Vepřová plec Vepřový bůček Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Kakaové palačinky

Kakaové palačinky

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Čokoládové cupcakes

Čokoládové cupcakes

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
17
Smažené krůtí řízky
Smažené krůtí řízky
15
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
11
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Psychický kolaps Vilmy Cibulkové (62): Zásah policie a záchranky!

Psychický kolaps Vilmy Cibulkové (62): Zásah policie a záchranky!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a…
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky …
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem
Vepřové výpečky se špenátem a…
Vepřové závitky na smetaně
Vepřové závitky na smetaně
Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky v římském hrnci
Vepřové závitky v římském hrnci
  • Recepty.cz
  • Vepřové výpečky se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact