Rozpálíme sádlo na pekáčku nebo pánvi a zprudka osmahneme. Až se maso zatáhne, podlijeme půhrnkem vody a dáme do trouby péct na 200° prvních 20 min zakryté pokličkou, pak odkryjeme a pečeme ještě alespoň další hodinu. Dle potřeby podlijeme půlhrnkem vody smíchanou s lžící mouky (aby se omáčka zahustila).
3
Mezitím co se peče maso si připravíme špenát a knedlíky. Špenáty necháme alespoň trochu rozmrazit. V hrnci začínáme ohřívat prolisovaný česnek a poté vložíme špenát. Zakryté dusíme 15 minut na mírném ohni, osolíme a opepříme dle potřeby, či ještě přidáme protlačený česnek navíc. Na posledních 5 minut zaliji smetanou na vaření.
4
Bramborové knedlíky připravíme dle popisu na krabičce. Kdo chce, může udělat vlastní - z vaření je ale dost špinavého nádobí, že si to takto raději usnadním =)
5
Na pánvičce zvlášť si osmažím 3 nasekané cibule - zasypu je třtinovým cukrem, aby cibulka zkaramelizovala.