Pokrájené maso na kostky osolíme, dáme do pekáče na pokrájené cibule, ochutíme pepřem, kmínem česnekem a zázvorem. Vše promícháme, podlijeme a cca 60 - 80 minut pečeme doměkka na 190 stupňů v předehřáté troubě. Prvních 40 minut pečeme zakryté pod poklicí. Když je maso téměř hotové a chybí pouze dopéct dozlatova, přidáme očištěné, omyté, pokrájené česnekové výhonky nebo zelené fazolky (pod maso) a dopečeme cca 10-15 minut do zezlátnutí masa, kdy navíc maso pokapeme sojovou omáčkou a do pekáče přilijeme ještě cca 100 ml vody, ve které jsme rozmíchali lžičku solamylu, aby se nám ještě udělal sos (šťáva) ke knedlíkům či bramborám, nokům...
2
Výpečky s česnekovými výhonky či fazolkami se dají jíst i s chlebem a zapíjet chlazeným pivem. Množství česneku dáváme k masu podle jeho síly.