• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 21
doba přípravy: 190 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Klasika v moderním kabátu. Výpečky z vepřové krkovice servírované s křupavými bramboráčky a zahuštěným špenátem.

Suroviny

4 porce
  • vepřové výpečky
    • 800
      g vepřová krkovice nebo prorostlejší vepřové plece
    • 2
      ks cibule velké
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce červená paprika sladká, mletá
    • 2
      lžička sůl
    • mletý kmín podle chuti
  • špenát s bešamelem
    • 600
      g špenát čerstvý
    • ghí nebo olej
    • 2
      ks cibule menší
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 400
      ml vývar
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
  • bramboráčky
    • 540
      g brambory varný typ B
    • 2
      ks vejce z volného chovu
    • 90
      g polohrubá mouka
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžička majoránka sušená
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 3
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • ghí na smažení

Postup přípravy receptu

1
Maso vyndejte z ledničky alespoň 2 hodiny před pečením, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 140 °C. Maso nakrájejte na kousky a spolu s nahrubo nakrájenou cibulí a česnekem rozložte v pekáči. Promíchejte s paprikou a solí, můžete přidat i kmín.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Pekáč přiklopte nebo natěsno zakryjte alobalem a dejte na 2 hodiny do trouby. Poté odkryjte, teplotu zvyšte na 190 °C a maso pečte, dokud se neodpaří veškerá tekutina a nebude ze všech stran dozlatova. Každých 15 minut je obraťte. Tip: Pokud byste na maso zapomněli a připeklo se vám více, než jste chtěli, přidejte k němu půl naběračky vývaru a promíchejte.
3
Špenát zbavte dřevnatých stonků a důkladně jej properte. Krátce spařte ve vroucí osolené vodě a ihned prudce ochlaďte proudem ledové vody. V hrnci na 1 lžíci přepuštěného másla nebo oleje orestujte najemno nakrájenou cibuli. Až začne zlátnout, vmíchejte mouku, krátce orestujte a zalijte smetanou. Poté přilijte vývar, osolte a na mírném plameni nechce probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Může to trvat tak 15 minut. Špenát důkladně vymačkejte, aby v něm nezůstala voda, a přidejte jej do omáčky. Pomocí tyčového mixéru rozmixujte. Ochuťte drceným česnekem, solí a pepřem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

4
Oloupané brambory nastrouhejte najemno. Přebytečnou vodu vymačkejte a slijte. Přidejte vejce, mouku, utřený česnek, majoránku, kmín, sůl a pepř, vypracujte hladké těsto. Na pánvi rozehřejte větší množství přepuštěného másla a pomocí lžíce tvořte malé bramboráčky. Opékejte je na mírném plameni z obou stran dozlatova a odkládejte na papírové utěrky.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výpečky na víně

Výpečky na víně

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Bramboráky Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Pečení Smažení Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená paprika Česnek Cibule Drcený kmín Ghí Hladká mouka Majoránka Mletý kmín Pepř mletý Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Špenát Sůl Vejce Vepřová krkovice Vývar

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá kachna z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

Vajíčková pomazánka III.

Vajíčková pomazánka III.

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Nakládané sýry - směs

Nakládané sýry - směs

Palačinkový Dort s ovocem

Palačinkový Dort s ovocem

Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou

Špagety s baby špenátem, rajčátky a…

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

871
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
130
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se zelím a…
110
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
81
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
41
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka)…

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Další doporučené recepty:

Vepřové v kapustě
Vepřové v kapustě
Vepřové v mrkvi
Vepřové v mrkvi
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky …
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem
Vepřové výpečky se špenátem a…
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím
  • Recepty.cz
  • Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact