• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vepřové v pekáčku
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové v pekáčku

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 57
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové v pekáčku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g vepřová krkovice nebo kýta
    • olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 4
      stroužek prolisovaný česnek
    • 2
      lžíce hořčice
    • 3
      ks rajčata
    • 2
      ks paprika
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g slanina
    • červené víno

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájené na tenké plátky naklepeme, potřeme olejem a necháme nejméně 4 hodiny uležet. Potom osolíme, okořeníme a potřeme prolisovaným česnekem. Každý plátek potřeme ještě po jedné straně hořčicí. Do vymazaného pekáčku (může být i z varného skla) vložíme plátky masa, pokryjeme krájenými rajčaty, paprikami, plátky slaniny a cibulí a opět pokračujeme další vrstvou masa. Když již nemáme žádné přísady zajijeme maso v pekáčku červeným vínem, přikryjeme druhým pekáčem nebo poklicí a vložíme do trouby. Pečeme do změknutí. Podáváme s hranolky nebo chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové kousky s falešnou marinádou

Vepřové kousky s falešnou marinádou

Znojemské vepřové plátky

Znojemské vepřové plátky

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřové na rozmarýnu a pepři

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majoránka | 16. 12. 2012 14:49

    Nejdříve jsem z receptu měla obavy, trošku mi připadal jako když pejsek s kočičkou pekli dort, ale výsledek mě příjemně překvapil... :-)

  • Zdenka Kocmichová | 31. 5. 2010 14:18

    Výborné. A to jsem nedávala slaninu (nemusím) a červené víno (nebylo). Olizovali jsme se až za ušima. Díky, hodnotím za 1!

  • Jarka Mastilová | 6. 1. 2009 08:40

    vyzkoušeli jsme z krkovice,příloha vařené brambory,skvělá 1 za dobrý nedělní oběd.

  • Kamil | 10. 7. 2008 10:02

    Dělal jsem z kýty, masíčko výborné, šťavnaté, mňam:o)

  • Lenka walová | 7. 1. 2008 08:39

    Bylo to výborné, jednoduché a rychlé jídlo.

  • Di | 23. 5. 2007 07:45

    Maso i zelenina pustily vždy dost vody a dlouho trvalo, než se alespoň trochu vypekla. To už byla ale zelenina na kaši. Tak jsem trochu inovovala: maso jsem nejprve lehce osmahla (lze i na sucho), pak teprve okořenila, zalila výpekem s trochou vody, trochou vína a hned pekla. Zelenina zůstala celá, maso bylo měkoučké a zůstalo jen nepříliš velké množství zahoustlé šťávičky.

  • Zapletalka | 25. 2. 2007 19:29

    Moc dobroučké, také dávám mražené lečo

  • Handula | 25. 2. 2007 13:13

    Moc nám chutnalo. trochu jsem si recept přizpůsobila našim chutím, ale bylo to vážně výborné. Dali jsme si k tomu amrické brambory a teď odpočíváme u kávičky.

  • Andra | 29. 1. 2007 08:17

    Použila som tiež sterilizované lečo, lebo som doma nemala čerstvú papriku. Mäso je vynikajúce, hodnotím 1.

  • Blanka | 26. 10. 2006 21:03

    Dneska jsem dělala. Výýýborné. Všichni si pomlaskávali. Hodnotím za 1.

  • Jana Kutačová | 1. 5. 2006 09:44

    Já jsem naspod pekáčku naskládala brambory nakrájené na kolečka,maso posypala mraž.zeleninovou směsí"Lečo" a bylo to móóc dobroučké..o)

  • Dáša Dočkalová | 23. 3. 2006 14:18

    Neodolala jsem a vyzkoušela , chut´ vynikající dávám za 1.

  • Érinka | 23. 2. 2006 20:27

    Doma hodnoceno hóóódně kladně! :-D Móóć jsme si pochutnali!!! :-p

  • Marie Horáková | 18. 2. 2006 16:09

    Dnes jsme měli k obědu, bylo to dobré, ale po přečtění všech komentářů jsem očekávala, že to bude lepší.

  • Jana Vítková | 18. 2. 2006 10:56

    Dělala jsem včera ( bez naložení - měli jsme hlad ) a opravdu to bylo moc dobré. Jenom jsem taťkovi musela otevřít lepší víno, nic obyč jsme neměli, ale když to ochutnal, tak se nezlobil. Dávám 1*.

  • Aja | 17. 2. 2006 13:04

    Pro Michaela - teď jsem to dělala a mám to ještě v oku. Dělala jsem ze 6 velkých krůtích řízků, mezi to zeleninu atd. Dala jsem do menšího pekáčku z varného skla a měla jsem na sobě 3 vrstvy masa a mezi tím to ostatní. Nejprve jsem to zalila tak, že to víno bylo asi 1 cm nad maso a to bylo moc. Během pečení jsem odlila a jak jsem psala v předchozím komentáři to už byla šťávička hlavně na úplném konci pečení krásně nahnědláí s rozpečenou zeleninou a dobrá. Doporučuji tedy zalévat jestě míň než je poslední vrstva masa tak do 3/4 výšky ingrediencí v pekáči. Nejprve jsem pekla pod pokličkou a pak bez poklice. Ještě jsem mezi maso a zeleninu přidala plátky debrecínky. celkem jsem pekla asi hodinu a 10 minut při 220°.

  • Michel | 17. 2. 2006 12:50

    Prosím o radu,kolik se dává vína popř.piva.Mají být vrstvy zalité?Děkuji

  • Aja | 17. 2. 2006 12:42

    Dělala jsem z krůtích řízků, krásně se to upeklo, šťáva tedy víno se vypeklo a udělalo se zeleninou dobrý sos. Podávala jsem k tomu restované brambory. Nejprve jsem dala vína asi moc, tak jsem ho během pečení odlila a pak už to bylo výborné

  • Alice | 16. 2. 2006 13:50

    Nechala jsem se nalákat komentáři a udělala k obědu, dala jsem také mražené řajčata a papriky, moc, moc dobré

  • Naďa Hurdálková | 16. 2. 2006 10:11

    Nemám k tomu co dodat,protože jsem neměla čerstvé suroviny(rajčata,papriky)použila jsem naložené(domácí lečo).Výsledek byl vynikající,hodnotím za 1,jako ostatně vše od pí Vencové.

  • Ondra | 16. 2. 2006 08:21

    Zkusil jsem a lahoda!!! Musím dát za 1 :-)

  • Mirča | 15. 2. 2006 13:15

    Včera jsem to uklohnila , bylo to úžasné !! Bála jsem se kombinace rajčata - víno. Ale je to super.Jen tak s bílým pečivem to nemá chybu!!

  • Ondra | 15. 2. 2006 12:06

    Tak tohle jdu zkusit a pak ohodnotímNa první pokuk to vypadá víc než dobře:-)

  • Fleur | 14. 2. 2006 09:10

    Pro Evu: záleží na tom co se dá za maso, zda vepřová krkovice nebo kuřecí či krůtí - vepřové se peče tak kolem 3/4 hodiny, kuřecí, krůtí řízky a vepř. kýta dobu kratší. Je to fakt velmi individuální při pečení vyzkoušejte, jak je maso měkké. Teplota trouby 200 °C ke konci může být i trochu více

  • eva | 14. 2. 2006 04:40

    jak dlouho se to pece?

  • Luba | 13. 2. 2006 18:50

    Místo vínem jsem zalila černým pivem a je to opravdu výborné

  • Jarmila Huhulová | 7. 2. 2006 19:48

    Díky za recept, rychlé, dobré

  • Kája | 3. 2. 2006 13:03

    Nejdřív jsem se tohoto receptu bála, ale pak jsem dělala na narozeniny a všem chutnalo

  • Di | 14. 1. 2006 15:41

    Velmi dobré a druhý den po ohřátí ještě lepší.

  • Luba | 6. 12. 2005 23:30

    Alina má pravdu

  • Alina | 6. 12. 2005 14:02

    Pro Zoru- nezalévejte tak aby bylo ponořené, to ne já dávám tak něco více než 3 dl na střední pekáč, je to velmi šťsvnaté a dá to dobráý sos, oni pustí šťávu i rajčata atd...

  • Zora | 6. 12. 2005 12:52

    p.VencovejChcela by som sa spýtať, či toho červeného vínatreba úplne zaliať po povrch alebo len podliať.

  • renata | 31. 3. 2005 19:14

    Mila kucharko-online, mate dobry napad dat si filtr na pani Vencovou, ale takovou kucharku nemuzu darovat babicce:-)

  • Staňka | 5. 2. 2005 19:21

    Oli, peču při 200 °stupních v elektrické troubě na horní i dolní pečení

  • oli | 1. 2. 2005 17:23

    prosim, jak dlouho a na kolik stupnu se to pece??diky

  • Jaroslav Otta | 14. 1. 2005 13:36

    To samé ale pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Dále viz postup.Místo vína zalijeme před koncem šlehačkou a posypeme strouhaným sýrem.

  • Kuchařka on-line | 13. 1. 2005 15:26

    Paní Vencová nám poslala úctihodných 154 receptů. V rozšířeném vyhledávání v menu vyberte autora Vlasta Vencová, dejte "Vyhledat" a máte kuchařku paní Vencové ;)

  • Renata | 13. 1. 2005 15:06

    Alino, ja myslim, ze p. Vencova tu napsala uz spoustu receptu, ja je ani nestiham delat a to jsem na MD:-)Jeden lepsi nez druhy........

  • Alina | 12. 1. 2005 18:53

    Máte pravdu Renato, měla by p. Vencová o vydání kuchařky uvažovat, protože její recepty dělám pravidelně a naší rodině chutnají. Jestlí má pí V. ještě nějaké další ať se s námi podělí!!!

  • Renata | 12. 1. 2005 17:09

    vyborne!!!! Pani Vencova vase recepty zboznuju, nechtela byste vydat kucharku?

  • Alina | 11. 1. 2005 18:16

    Moc nám chutnalo

  • Jana Marchalinova | 11. 1. 2005 08:44

    Vyborne, velmi stavnate, moze sa podavat aj so zapekanymi zemiakmi.

  • Lubor | 16. 9. 2004 19:42

    Výborné

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Hořčice Mletá paprika Olej Paprika Pepř mletý Prolisovaný česnek Rajčata Slanina Sůl Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Cuketové sušenky

Cuketové sušenky

Černé trubičky

Černé trubičky

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Chanso omáčka na špagety

Chanso omáčka na špagety

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Rýžový salát / příloha

Rýžový salát / příloha

Limetkový krém

Limetkový krém

Doporučujeme

40 minut
Tortilly s masovými kuličkami

Tortilly s masovými kuličkami

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

52
Dýňová tortila
Dýňová tortila
35
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
30
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
29
Máslové řízky
Máslové řízky
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
Svatojánská ořechovka: Tradiční letní lahůdka pro milovníky domácích likérů
Svatojánská ořechovka: Tradiční letní lahůdka pro…
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
AHA.cz Páni kluci slavili 50 let: Zlomené srdce zamilované Reifové

Páni kluci slavili 50 let: Zlomené srdce zamilované Reifové

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Pantofle, které nezujete celé léto: Toto jsou tipy stylistky na nejpohodlnější obuv!

Pantofle, které nezujete celé léto: Toto jsou tipy stylistky na nejpohodlnější obuv!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Obskurní detaily Bezosovy svatby v Benátkách: 6 dnů, 9 jachet, 1 ostrov, 250 hostů

Obskurní detaily Bezosovy svatby v Benátkách: 6 dnů, 9 jachet, 1 ostrov, 250 hostů

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a toxické vztahy: Kdo bývá největší obětí?

Znamení zvěrokruhu a toxické vztahy: Kdo bývá největší obětí?

  • Recepty.cz
  • Vepřové v pekáčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact