Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, opeříme a opaprikujeme. Na každý plátek masa položíme kopičku vymačkaného kysaného zelí, srolujeme a sepneme párátky. V kastrole rozehřejeme olej, zprudka osmahneme maso a podlijeme. Průběžně podléváme vodou. Dusíme do měkka.
2
Jakmile je maso hotové, vyjmeme ho a odložíme do misky. Do šťávy můžeme přilít trochu vody, vložíme nakrájené houby na větší kostky a sterilovaný hrášek z plechovky. Necháme chvilku povařit, asi tak 10 minut. Zakysanou smetanu rozkvedláme s trochou vody a troškou hladké mouky. Výsledná omáčka by neměla být moc hustá. Vložíme maso a necháme chvilku povařit. Samozřejmě podle chuti ještě omáčku dosolíme, opepříme. Podáváme s tím, na co máme chuť.