Na oleji si orestujeme osolenou a opepřenou plec pokrájenou na kostičky (nudličky) dozlatova, přilijeme asi 2 dcl vody a necháme povařit doměkka.
2
Očistíme si špenátové listy, které spaříme v horké vodě a pokrájíme. Je-li maso měkké, přidáme k němu sýry a necháme je rozpustit, přilijeme 2 dcl mléka, 2 dcl vody, trošku světlé jíšky, povaříme, dochutíme popřípadě solí, pepřem (použít můžeme i česnek nebo muškátový květ).
3
Jako přílohu můžeme zvolit prakticky cokoliv: těstoviny, brambory, noky, rýži...
Absolutní nadšení, chodíme ujídat z hrnce. Děkuji za recept, moc jsme si pochutnali. Muškátový květ tam velmi sedne, bez něj nám omáčka přišla příliš jemná. Velká jednička!!!
Edita Špačková
|13. 2. 2012 19:19
Děkuji za typ na skvělou večeři :-* ! Doporučuji zkusit ;-) .
Super recept, přesně tenhle typ jídel mám moc ráda. Chutné a rychlé. Nejdéle trvá, než změkne maso.
Přidala jsem česnek a a místo části mléka smetanu. Špenát jsem použila mražený sekaný.
Pája S
|10. 6. 2010 00:09
Milovaný špenátek,už leze na záhoně .Špenát,sýr ,těstoviny a maso.Skvělá kombinace.Česnek určitě přidám!!:-)
recepty 73
|9. 6. 2010 16:37
Foto přikládám také.Pokud nemusíte vepřové maso nebo chcete večeřet (obědvat) dřív,lze nahradit masem kuřecím.