Cibuli a špek si pokrájíme nadrobno a společně dáme na olej osmažit dozlatova. Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme orestovat na cibuli a špek. Žampiony (očištěné) pokrájíme na plátky a přidáme k orestovanému masu, společně pak dusíme doměkka. Občas podlijeme vodou a promícháme. K měkkému masu se žampiony dáme rouzpustit sýr, podlijeme mlékem. Zahustíme moukou rozmíchanou v mléce (dle hustoty).
2
Necháme provařit, popřípadě dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.
3
Podáváme s těstovinami, rýží, bramborem. Použít můžeme i maso drůbeží, tím si zkrátíme dobu přípravy.
Recept vypadá moc lákavě, i když vepřové nejím ;-) , ale mám dotaz.
Daly by se místo žampionů použít třeba hříbky? Letos jich bylo tolik, že je mám nacpané v půlce mrazáku, tak abych je nějakým způsobem zpracovala. :-)