• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Vepřové s pepřovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové s pepřovou omáčkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 96
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové s pepřovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 350
      g vepřové maso : kotlety, krkovice, plec nebo kýta, cca
    • pepř mletý
    • sůl
    • olej nebo sádlo
    • 150
      ml smetana ke šlehání 100 -

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso zvolíme dle vlastní chuti. Maso dle druhu buď pokrájíme na plátky (ty naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se teplem nekroutily) nebo na kostky či nudličky. Pokud máme rádi plátky s kostí, můžeme použít krkovici či kotletu s kostí. Připravené maso osolíme a opepříme. Pepř můžeme použít i hrubě mletý či barevný a nemusíme s ním šetřit, protože recept je o pepři.
2
Na rozpálené pánvi s trochou oleje nebo sádla osmažíme zprudka připravené maso ze všech stran dozlatova, nemícháme příliš často. Plátky otáčíme jen jednou, až po osmažení, nepícháme do nich vidličkou. v
3
Po osmažení maso uložíme v teple a doděláme omáčku.
4
Do pánve s výpekem nalijeme smetanu, kterou vařením zredukujeme na požadovanou hustotu. Během vaření jí ještě dochutíme pepřem, můžeme přidat i pár kuliček sterilovaného pepře, osolíme dle chuti nebo přidáme pár kapek sojové omáčky.
5
Pokud chceme více omáčky, můžeme nejprve výpek zaprášit lžičkou hladké mouky, kterou necháme zpěnit (jíška), zalijeme smetanou dle potřeby a dobře promícháme. Redukovat (vyvařovat) už není nutné, stačí nechat probublat a omáčky budeme mít více. Ochutíme stejným způsobem jako předtím, pepřem mletým, případně sterilovaným, solí.
6
Plátky masa podáváme s bramborovou přílohou a smetanovo-pepřovou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veprove medajlonky s horcicno-peprovou omackou

Veprove medajlonky s horcicno…

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Steak s pepřovou omáčkou

Steak s pepřovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Vepřové
Z mléka / sýra Zálivky a omáčky Vepřové Steaky Oběd Večeře Smažení Vaření Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Olej Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Bohaté řízky

Bohaté řízky

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Špenátové palačinky se špenátovou…

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Pistáciové sušenky

Pistáciové sušenky

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

585
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
77
Dýňová tortila
Dýňová tortila
58
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
36
Máslové řízky
Máslové řízky
31
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kedlubnou a česnekovými výhonky
Vepřové s kedlubnou a česnekovými…
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými…
Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou
Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou
Vepřové se smetanou a houbami s rýží
Vepřové se smetanou a houbami s rýží
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Vepřové s pepřovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact