• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 18
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vepřové s mrkví je výtečný pokrm plný vitamínů, který připravíte ze snadno dostupných surovin. Na české klasice školních jídelen si dle tohoto receptu obohaceného o zelený hrášek jistě pochutnáte.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g vepřová pečeně
    • 4
      ks mrkev střední
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce olej
    • 250
      ml vývar zeleninový
    • 1
      špetka mletý kmín
    • 150
      g mražený hrášek povolený
    • 1
      ks citron
    • sůl
    • pepř mletý
  • Brambory
    • 800
      g brambory typ B
    • 2
      lžíce pažitka nasekaná
    • 1
      lžíce petrželka nasekaná
    • 2
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso očistěte, zbavte přebytečného tuku a blan a nakrájejte na kostky velké asi 3 x 3 cm. Zeleninu očistěte, mrkev pokrájejte na kostky a cibuli na tenké plátky.

RADA: Krájení cibule

2
V pánvi s vyšším okrajem rozehřejte olej a na něm opečte maso ze všech stran dozlatova. Přidejte cibuli a po 3 minutách i mrkev. Nyní vše podlijte vývarem nebo vodou, osolte, opepřete a ochuťte kmínem. Přiklopte poklicí a duste 20 minut.

RADA: Silný vývar

3
Přidejte hrášek a ještě 5 minut provařte. Přimíchejte citronovou kůru a dochuťte pár kapkami šťávy a případně ještě dosolte.
4
Brambory velmi dobře omyjte, případně oloupejte. Uvařte je v dostatečném množství osolené vody, aby byly lehce na skus. Slijte vodu, k horkým bramborám přidejte bylinky, olivový olej, špetku soli a pepře. Hrnec přiklopte dobře přiléhající poklicí a dobře s ním zaklepejte, aby se vše promíchalo a trochu pomačkalo.

RADA: Jak oloupat brambory

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Kuře na bylinkové mrkvi

Kuře na bylinkové mrkvi

Vepřová panenka s karamelizovanou mrkví a červeným zelím

Vepřová panenka s karamelizovanou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Dušení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Citron Mletý kmín Mražený hrášek Mrkev Olej Olivový olej Pažitka Pepř mletý Petrželka Sůl Vepřová pečeně Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Sušenky

Sušenky

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

33
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
14
Bramborové koláče - kynuté
Bramborové koláče -…
11
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
9
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
9
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Vepřové s hruškou a Hermelínem
Vepřové s hruškou a Hermelínem
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kedlubnou a česnekovými výhonky
Vepřové s kedlubnou a česnekovými…
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou
Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou
Vepřové se smetanou a houbami s rýží
Vepřové se smetanou a houbami s rýží
  • Recepty.cz
  • Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact