Vepřové maso použijeme dle vlastního výběru, kdo jaké preferuje. Připravovat můžeme jak plátky, tak i maso pokrájené na kostky či nudličky. Já zvolil libovou krkovičku, dva silnější plátky. Maso osolíme a okořeníme pepřem a drceným kmínem.
2
Na drobně pokrájeném špeku, osmažíme jemně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Ke konci smažení vmícháme i nasekaný česnek a pokrájenou slaninu. Přidáme maso, které necháme zatáhnut, podlijeme vývarem (cca 200 ml) a dusíme doměkka, na mírném ohni, pod poklicí. Občas maso během dušení otočíme a dle potřeby podlijeme.
Téměř ke konci vaření, přisypeme k masu očištěné kapustičky, které též krátce podusíme (na skus, nerozvařit), omáčku zahustíme troškou jíšky, krátce provaříme, případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.