Odstraníme nať z fenyklu. Fenykl rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Osmahneme maso na oleji, přidáme fenykl. Potom podlejeme bujónem a pomerančovou šťávou a dusíme asi 20 minut. Přidáme smetanu a dochutíme pepřem, paprikou a solí.
2
Jídlo podáváme s trochou fenyklové natě a pomerančové kůrky. Jako příloha se hodí rýže.
Výborné, dávám za 1 a děkuji, že jsem díky vám objevila fenykl, který jsem do té doby považovala spíše za bylinku než běžně použitelnou zeleninu. Jídlo bylo výborné, moc jsme si pochutnali, jen jsem také nepoužila bujón, protože jen nepoužívám nikdy a myslím, že to ničemu neuškodilo :-) :-)
Velmi dobre! Bujon jsem vynechala, stacila pom. stava a smetana, take jsem nedusila tak dlouho, jen jsem nechala zredukovat tekutinu asi 10 minut. Fenykl jsem nakrajela na velmi tenko a take mi chutna, kdyz jeste jemne krupe. Dekuji za inspiraci. :-)