Množství surovin záleží na počtu osob. Cibuli oloupeme, nahrubo pokrájíme a dáme do pekáčku. Maso nakrájíme na plátky, nasolíme, okmínujeme a dáme na cibuli, podlijeme troškou vody a dáme péct do předehřáté trouby téměř doměkka, podléváme.
2
Než se maso předpeče, připravíme si buřty a česnek: buřty oloupeme, pokud jsou v umělém střívku a podélně rozkrojíme na čtvrtky. Potřebovat budeme na každý plátek masa jednu čtvrtku buřtu (špekáčku).
3
Česnek oloupeme a pokrájíme.Pokud máme stroužky malé, budeme potřebovat jeden stroužek na jeden plátek masa. Předpečené maso vyndáme z trouby, posypeme česnekem, položíme navrch buřty, aby se řádně opekly a dopečeme dozlatova, popřípadě podlijeme a přelijeme výpekem.
4
Podáváme s bramborovým, houskovým nebo bramborovo-houskovým knedlíkem a špenátem.
5
***Pokud máte rádi houby, můžete přidat při předpékání masa do pekáče i je. Je to výborné jak se sušenými, tak i čerstvými (mraženými...)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Žejková
|2. 3. 2012 12:38
Výborná pečinka, buřtík a česnek jí dá jiný rozměr.
Jandová
|21. 11. 2011 11:36
Výborné :-* ! Nedělní oběd jak se patří, ikdyž jsem byla nucena zaměnit špenát za dušené zelí. Manželovi se pečeným masem zavděčím vždycky, ale tohle překvapilo i mě. Byla to příjemná změna a určitě jsem nepekla takhle naposledy. A příště určitě bude se špenátem.