Maso si pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme je a opepříme. Mouku si důkladně rozmícháme v rozšlehaných vejcích s mlékem,přidáme šunku, hrášek a osolíme (nepřesolit-šunka je slaná). V těstíčku řízky obalujeme a smažíme na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran. Před otočením si na řízek naneseme hrášek se šunkou a rychle otočíme. Zní to složitě a nemožně, ale jde to a stojí to za to :-)). Podáváme s bramborovou přílohou.Výborné i studené.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
čudla
|11. 1. 2016 13:50
tak tomu řikám skvělý řízky
Renata L.
|14. 1. 2015 17:35
Díky, bylo to skvělé 8-)
Marky
|19. 12. 2011 19:26
Bezvýhradně nejlepší řízečky, díky za exkluzivní receptík.
Marie Králová
|29. 5. 2011 11:00
Řízečky už jsem dělala a jsou vynikající, dnes máme drůbeží prsíčka na stejný způsob, tak se jdu přesvědčit o množství šunky atp. O hrášek dvakrát nestojím, sem se ale dobře hodí a nadělá i parádu ;-) .
Pro anonymouse: řízek osmažíte z jedné strany a před otočením na druhou stranu- tu neosmaženou, přidáte hrášek a šunku, a šup otočit. Je to jednoduché. Při obalení se na řízek tolik hrášku nenachytá, tak se tomu trochu pomůže, aby nezbyl v misce ;-) :-D . Snad jsem vám to trochu pomohla vysvětlit. Králová M.
Anonymous
|21. 5. 2011 13:35
tomu nerozumím ;obalím v těstíčku s hrachem a šunkou a při otáčení přidám hrách a šunku ?
Radka
|6. 5. 2011 19:37
Dělala jsem malé řízečky z plecka, byly vynikající a moc jsme si pochutnali, děkuji za výborný recept ;-) :-)) .