• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vepřové řízky v bramboráku
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové řízky v bramboráku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové řízky v bramboráku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 750
      g brambory
    • 4
      stroužek česnek
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • rostlinný olej na smažení
    • 3
      ks paprika zelená, červená a žlutá
    • 1
      hrst olivy
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks mandarinky může být i kompot
    • 1
      plechovka ananasový kompot

Postup přípravy receptu

1
Z nastrouhaných brambor slejeme přebytečnou vodu, přidáme sůl a rozetřený česnek (obojí dle chuti), vajíčka a polohrubou mouku a dobře rozmícháme. V této směsi pak obalujeme naklepané, posolené a několika kapkami worchestrové omáčky okořeněné kotletky (je dobré je nechat před obalováním v ledničce 1 hod proležet, naskládané na sobě). Smažíme na dobře rozpáleném oleji. Pokud bude málo rozpálený, budou se chytat na pánvičku. Dopředu si připravíme na kolečka nakrájené barevné papriky, jimiž ozdobíme kolem dokola mělký talíř. Do každého kolečka umístíme jinou zeleninu nebo ovoce tak, aby kontrastovala s barvou papriky (jemně struhanou mrkev, olivy...). Doprostřed pak položíme do zlatova osmažený řízek. Jí se to i očima.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky v bramboráku

Karbanátky v bramboráku

Kotleta ve falešném bramboráku

Kotleta ve falešném bramboráku

Kuře na bramboráku

Kuře na bramboráku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vavřinec | 22. 1. 2016 12:01

    Nemusite se bat, ze vam maso zustane nedodelane. Muzete pouzit i kureci, kruti, nebo do testicka zabalit hermelin(rozkrojit podelne na dve1/2), nevytece. Delam to u nas v restauraci denne a lidem to moc chutna.

  • Vavřinec | 22. 1. 2016 12:00

    Nemusite se bat, ze vam maso zustane nedodelane. Muzete pouzit i kureci, kruti, nebo do testicka zabalit hermelin(rozkrojit podelne na dve1/2), nevytece. Delam to u nas v restauraci denne a lidem to moc chutna.

  • Martin | 9. 1. 2016 12:13

    Dobrý recept, žena mě za oběd odměnila sladkým polibkem :-)

  • kofina | 26. 1. 2013 10:48

    Pane bože :-X

  • Ján | 8. 2. 2012 17:16

    Nie je "Worchestrová omáčka" ale "Worcestrová omáčka".

  • Aryapavel | 30. 10. 2010 13:15

    Přidal jsem do nich jednu papričku jalapeño. K tomu salát z rukoly, pórku a nakládaných baby kukuřiček. Byl to excelentní oběd.

  • Jiří Šara | 3. 5. 2010 18:47

    Jen maso obalit v mouce a jinak je to vynikající..

  • Aneta Spěváková | 4. 11. 2008 12:51

    Pokud maso v bramboráku smažíte na mírném ohni, tak se bez problémů dodělá

  • lenča | 22. 4. 2007 19:39

    Recept je opravdu moc skvělý.Souhlasím s AS,jistější je orestovat maso samostatně a poté s bramborovým těstem dodělat.

  • petula | 16. 2. 2007 19:21

    me napred zarazilo ze to pise "chlap" a ze nam zenskym do toho "keca" ale pane Karle uplne jste me okouzlil tou paprikou a kontrastujicim ovocem nebo zeleninou! To musi byt nadhera a jak rikate Ji se i ocima. Dnes to bude na veceri, diky :o)))

  • Hana Janů | 15. 2. 2006 11:49

    Opravdu moc dobré, dělala jsem ne z hotlet, ale z kuřecích řízků

  • Marti | 15. 2. 2006 03:14

    Maso jsem naklepala opravdu dobre a smazila jsem na mirnejsim ohni ne primo prudkem plameni a brambory byly do zlatova a maso hotove.Mnamka

  • as | 14. 12. 2005 08:49

    Tento recept dělám často, jen ze stejných důvodů jako uvedl anonym, maso den předem naložím do oleje a marinády od Avokáda a druhý den samostatně orestuji. Pak dám na pánev bramborákové těsto a na něj položím orestované maso a nahoru dám vrstvu těsta. Osmažím po obou stranách. Musím se přiznat, že jsem zatím neměla odvahu zkoušet to jinak.

  • Tereza Jarčušková | 13. 12. 2005 13:03

    Nebojte sa, recept je dobrý a rezeň vynikajúci. U nás ho dostanete pomaly v každej reštaurácii. Pečiete z oboch strán a bravčové mäso je hotové raz-dva. Je to super bašta.

  • Anonym | 13. 12. 2005 12:56

    Jen se vam obavam, ze pri tomto potupu zustane bud maso syrove, nebo bude muset - aby se tomu zabranilo - byt bramborak cerny jak bota...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový kompot Brambory Česnek Mandarinky Mrkev Olivy Paprika Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Vejce Vepřové kotlety Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá pikantní pomazánka na jednohubky

Rychlá pikantní pomazánka na…

Afrika řezy

Afrika řezy

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Šunkovo-sýrové karbanátky

Šunkovo-sýrové karbanátky

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

85
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
48
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Rozhovor z trezoru! Průšvihy ve škole a kouření na záchodech

Jiří Bartoška (†78): Rozhovor z trezoru! Průšvihy ve škole a kouření na záchodech

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

  • Recepty.cz
  • Vepřové řízky v bramboráku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact