g
vepřové maso
z kýty, nebo mohou být kuřecí či krůtí prsíčka
2
lžíce
máslo
3
hrnek
žampiony
pokrájené
2
stroužek
česnek
drobně nasekaný
4
hrnek
drůbeží vývar
0,33
hrnek
zakysaná smetana
1
lžíce
sojová omáčka
2
lžíce
petrželka
sekaná
Postup přípravy receptu
1
V menší mělké misce smícháme mouku, sůl a pepř. Z masa nakrájíme malé řízečky, které obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme máslo a maso po částech opečeme do měkka. Opečené maso přendáme na teplý talíř.
2
Ve stejné pánvi podusíme houby a česnek, až se vyvaří všechna tekutina - asi 5 minut. Přidáme zbylou mouku, za stálého míchání povaříme asi 1 minutu. Opatrně přilijeme kuřecí vývar a povaříme do zhoustnutí - asi 3 minuty. Vmícháme zakysanou smetanu a sójovou omáčku. Přelijeme přes maso a posypeme sekanou petrželkou. Podáváme se širokými nudlemi.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra
|11. 2. 2006 14:42
Moc děkuju za recept. Bylo to první jídlo ( s vyjímkou vaječiny, řízku a takových podobných smažených jednoduchostí), které jsem se pokusila uvařit a povedlo se!