Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a hladkou mouku podle potřeby. Necháme chvilku v ledničce odpočinout. Pak děláme malé kuličky a smažíme na oleji dozlatova.
Na pánev dáme rozpustit asi 2 lžíce másla, na něj dáme nakrájenou na nudličky mrkev, petržel, cibuli, celer necháme orestovat, až bude zelenina měkká. Přidáme šťávu z 1 citronu a zamícháme. Do toho dáme 1 lžíci hladké mouky, zalijeme mlékem nebo smetanou, ve kterém jsme rozšlehali žloutek, přidáme asi 6 slabých plátků citronu, kůru z 1 citronu, víno a necháme chvilku povařit. Posolíme a kdo chce dochutí worchesterovou omáčkou.
Tomuto výbornému jídlu by slušel spíše název "Masové kuličky v zeleninovém ragú". Ragú z mletého masa je skoro totéž jako napsat Sekaná (karbanátky, Holandský řízek, Máslový řízek) z mletého masa ...:-)