Lahodné ragú s vepřovým masem, spoustou zeleniny, batáty a voňavým kořením. Nechybí v něm ani kukuřičné knedlíčky a pikantní chilli paprička. Pokrm vás parádně zasytí a zároveň potěší vaše chuťové pohárky.
Maso nakrájejte na kostky asi 3 x 3 cm a orestujte je na rozpáleném oleji v hrnci se silným dnem. Poté maso vyndejte na talíř a do oleje nasypte nadrobno nakrájenou cibuli a pokrájený celer. Přidejte bobkový list s oreganem a restujte asi 5 minut. Nyní přisypte nové koření, římský kmín a koriandr, nechte je rozvonět (minutu až dvě), pak vraťte do hrnce maso. Zamíchejte.
Přimíchejte rajčata, kakao, cukr, ocet a pomerančovou kůru i šťávu. Přidejte i posekanou chilli papričku, zalijte 2 hrnky vody. Pod pokličkou duste 1 hodinu.
3
Batáty oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Přidejte je do hrnce s nakrájenými paprikami, dochuťte solí a pepřem, duste ještě 30 minut.
4
Asi 15 minut před koncem dušení připravte knedlíčky. Máslo s moukou promněte v prstech na drobenku. Přimíchejte polentu, prášek do pečiva, sodu a kukuřici. Osolte a přidejte vejce s podmáslím. Vše krátce vymíchejte na polotuhé těsto.
Troubu rozehřejte na 200 °C. Do ragú vmíchejte fazole. Z kukuřičného těsta lžící vytvořte asi 12 knedlíčků. Naskládejte je na ragú, a pokud se vám všechny nevejdou do hrnce, dejte je na pečicí papír na plech vedle. Všechno vložte do trouby a pečte už bez pokličky přibližně 20 minut. Před podáváním posypte ragú nasekanou petrželkou.