• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové pod zelím pečené - z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 3
      plátek vepřová krkovice nebo kotleta,
    • sůl
    • pepř mletý
    • sladká paprika
    • drcený kmín
    • sádlo nebo olej
  • dále:
    • 600
      g kysané zelí okapané, cca
    • 80
      g rajský protlak
    • 5
      stroužek česnek nejméně
    • 200
      g uzené maso - rolka, plec, maso z žeber...
    • sůl - pozor na slanost uzeného masa
    • 1
      lžíce cukr krupice cca plná

Postup přípravy receptu

1
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou s kmínem a dáme do remosky o průměru cca 24 cm, vymazané olejem nebo sádlem.
2
Okapané zelí dáme do mísy, přidáme nasekaný česnek (tím nešetříme, klidně celou menší paličku), protlak, pokrájené uzené maso, cukr a sůl. Vše promícháme a nasypeme na plátky masa, remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 40-45 minut.

RADA: Proč si občas dopřát sádlo

3
Podlévat zprvu není nutné, cukr nám zajistí to, že zelí pustí dost šťávy. Podlévat budeme dle potřeby až po 45 minutách, a to dle potřeby, až budeme kontrolovat měkkost masa pro další dobu pečení a případné podlití. Doba dopékání záleží na tloušťce plátků masa, cca dalších 25-35 minut.
4
Podáváme s noky a knedlíky dle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špízy pečené na bramborách (i z remosky)

Špízy pečené na bramborách (i z…

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou

Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr krupice Drcený kmín Kysané zelí Pepř mletý Rajský protlak Sádlo Sladká paprika Sůl Uzené maso Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Vykrajované měsíčky

Vykrajované měsíčky

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

Česneková pomazánka s mascarpone

Česneková pomazánka s mascarpone

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

86
Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
Zázvorová roláda s…
75
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…
66
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
59
Zdravý ovocný koláč ze špaldové mouky
Zdravý ovocný koláč ze…
58
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Vepřové se smetanovo…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Vepřové plátky s šunkovými závitky
Vepřové plátky s šunkovými závitky
Vepřové plátky zapečené s cuketou
Vepřové plátky zapečené s cuketou
Vepřové po kremžsku
Vepřové po kremžsku
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú z mletého masa
Vepřové ragú z mletého masa
Vepřové řízečky s nivou a smetanou
Vepřové řízečky s nivou a smetanou
  • Recepty.cz
  • Vepřové pod zelím pečené - z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact