• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřové po francouzsku
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové po francouzsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové po francouzsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks vepřová krkovice
    • 4
      ks vejce
    • 6
      ks brambory typu A
    • 100
      g parmazán
    • 100
      g hermelín
    • 100
      g eidam sýr
    • 1
      balení mozzarella
    • 2
      kelímek smetana na vaření
    • 2
      špetka pepř mletý
    • 2
      špetka sůl
    • 2
      lžička bazalkové pesto
    • 2
      snítka rozmarýn

Postup přípravy receptu

1
Maso naklepeme z obou stran ho osolíme a opepříme. Na pokud možno teflonové pánvi zr ychla necháme z obou stran zatáhnout maso. Na maso přiložíme menší snítku rozmarýnu. Po té ho vložíme do trouby cca. 15 min na 180°C a pak stáhneme teplotu na 150°C.
2
Brambory důkladně omyjeme, neloupeme! Následně brambory nakrájíme na kolečka, a dáme do vařit do osolené vody.
3
Mezi tím si nastrouháme různé tipy sýrů, zahřejeme smetanu na a mírném plameni (nesmí se vařit, voda má mít cca 60-70°C). Přidáme sýr a mícháme dokud se nerozpustí.
4
Když brambory změknou, slijeme vodu a brambory přidáme k masu, pekáč zalijeme sýrovou omáčkou a pečeme při 150°C cca 20 - 30 min (dle trouby). Když je maso hotové, brambory se rozlamují a ze sýru se nám udělala krusta, rovnoměrně na vrch vyklepneme vejce a necháme je dodělat cca.10 min.
5
Servírujeme polité (opatrně, velice aromatické a chuťově agresivní) bazalkovým pestem (bazalka, mandle nebo píniové ořechy, česnek, olej, sůl, pepř a rozmixovat do hladka).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Vaření Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalkové pesto Brambory Eidam sýr Hermelín Mozzarella Parmazán Pepř mletý Rozmarýn Smetana na vaření Sůl Vejce Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šalamounské řezy

Šalamounské řezy

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Jednoduché tiramisu

Jednoduché tiramisu

Almnüsse (smažené koblížky)

Almnüsse (smažené koblížky)

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Ovocný dort

Ovocný dort

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

66
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
42
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz 11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Vepřové po francouzsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact