Do kastrolu dáme najemno nakrájenou slaninu, částečně ji vyškvaříme, na ni vložíme naklepané, osolené a opepřené plátky masa, zprudka osmahneme. Pak přidáme najemno nasekanou cibulku, kterou zpěníme u masa, zasypeme mletou paprikou. Hned podlijeme vínem a přikryté dusíme skoro do změknutí. Vše pak zasypeme najemno nakrájenými rajčaty a paprikami. Chvilku ještě dusíme a na pak přidáme hladkou mouku dobře rozmíchanou ve smetaně. Důkladně 10 minut provaříme a je hotovo.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
zdenadan
|9. 6. 2014 12:59
Vynikající, rychlé, chutné! Jednou s rýží, podruhé s noky. Neměla jsem smetanu, dala jsem zakysanou, taky bylo mňam. (asi proto, že víno jsem taky neměla:-))
Ondřej Belšán
|16. 2. 2006 09:54
Jde to dělat i z kuřecího a králičího masa. Hovězí se k tomu moc nehodí. Jen pro úplnost. To jsem v receptu zapoměl uvést.