Jednoduchý a rychlý recept. Buď koupíme nebo si uřízneme doma hezké dva plátky vepřového. Oloupeme zázvor a nakrajíme jej na cca 0,5 cm špalíčky. Rozmačkáme česnek a jemně vetřeme do masa - ne moc, jen ať má maso pěkný nádech a šmak po česneku. Do misky (nádoby), kde budeme decentně marinovat si nalijeme olej, přidáme sůl, pepř a majoránku - jen zlehka pro aroma. Tenkým nožem uděláme v plátcích vepřového průřezy, do kterých vložíme špalíčky zázvoru. Následně dáme do marinády.
2
Pokud budete dělat k obědu, stačí přpipravit cca 2-3 hodinky předem. Pak už jen vyndáme maso z marinády (zázvor v mase necháme )a vložíme na rozehřátou pánev a pomalu připravujeme. Před podáváním zázvor z masa vyjmeme.