Maso vcelku osolíme, opepříme a převážeme nití (aby mělo pěkný oblý tvar). Maso opečeme na oleji v pekáči, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou zeleninu, hřebíčky, skořici, celý pepř, koňak, zalejeme mlékem a zakryté v troubě pečeme při střední teplotě asi 1,5 hodiny. Maso během pečení obracíme. Měkké maso vyjmeme, odstraníme skořici, šťávu rozmixujeme a zahustíme maizenou rozmíchanou v trošce vody, krátce povaříme. Dochutíme solí a šťávou z citronu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra
|28. 6. 2011 21:21
Naprosto super,jako neomáčkářka se mi to povedlo napoprvé a jsem překvapená jak dobrá omáčka lze vytvořit z mléka:-) :-)
Zora
|9. 11. 2010 20:47
Vyborne udelana veprova pecene. Moc nam vsem chutnala. Dekuji.
Gábina H
|8. 10. 2008 13:38
Masíčko i omáčka bylo výborné. Byla jsem zvědavá, jak to dopadne, protože jsem nikdy předtím maso v mléce nepekla, ale bylo to skvělé. Neměla jsem petržel, ale našla jsem zapomenutý pórek. Zeleniny jsem měla dost, po upečení jsem zeleninu rozmixovala a nemusela jsem ani moc zahušťovat. Jako přílohu jsme měli rýži. Posílám velkou 1.
Tereza Jarčušková
|20. 11. 2006 14:16
Ivanka, nepripaľu sa, pečiete zakryté a pri strednej teplote, takže sa to pečie pomaly. Ako prílohu najčastejšie podávam knedlíky, u nás sa robia z kysnutého cesta, musia byť ľahúčke, ale každý má rád iný knedlík, takže podľa chuti.
Ivana Samcová
|15. 11. 2006 16:41
Paní Terezko, moc mne váš recept zaujal. Chtěla jsem se ale zeptat, do toho mléka se nepřidává žádná voda? Nemůže se to pak připalovat? A ještě, jakou přílohu k tomu? Díky za odpověď. Ivana
Tereza Jarčušková
|15. 11. 2006 15:16
Gabika, ten koňak sa pridá hneď na začiatku, keď pridávate zeleninu. Vypadlo mi to tam. Prosím pani Kovářovou o doplnenie. Ďakujem.
Gábina Houšková
|15. 11. 2006 13:28
Terezko, ten koňak se tem dává hned na začátku pečení, nebo až na závěr?