• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vepřové nudličky na žampionech
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové nudličky na žampionech

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 19
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • sůl
    • pórek
    • sádlo
    • hladká mouka Troška
    • pepř mletý
    • worcestrová omáčka
    • oregáno
    • zakysaná smetana
    • 1
      ks okurka Malá nakládaná
    • 150
      g vepřové maso
    • 250
      g žampiony
    • maggi
    • sladká sojová omáčka (Heinz)
  • Příloha
    • těstoviny Nebo rýže

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, zaprášíme moukou a zprudka osmahneme na tuku. Zlehka posypeme oreganem. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, osmahneme. Přidáme na proužky nakrájený pórek, trochu podlijeme a dusíme pod pokličkou. Až je vše měkké, přidáme ještě nadrobno nakrájenou nakládanou okurku, chvilku podusíme. Na závěr zalijeme zakysanou smetanou (nechte si ji před použitím stát v pokojové teplotě), dochutíme sladkou sojovou omáčkou, trošičkou worchesteru a můžeme dle chuti přidat maggi (my si na něm ujíždíme ;).

RADA: 6 báječných receptů z vepřového

2
Jako přílohu můžete podávat těstoviny (např. farfalle - motýlky) - v tom případě je na závěr ještě na pánvi promíchejte s celou směsí. Nemáte-li chuť na těstoviny, určitě se k tomu bude hodit i rýže.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řízečky s pórkem a žampiony

Řízečky s pórkem a žampiony

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Bohaté řízky

Bohaté řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kajucha | 4. 5. 2017 18:06

    tedy...už nikdy víc.... mě s tím doma poslali někam...je to na způsob falešné číny,ale tam se nedává tolik umělotiny. Tak že za mě a moji rodinu palec dolů

  • losejk | 8. 11. 2015 11:17

    Dělala jsem to už několikrát a moc nám to chutná, i dětem :-)

  • Katka | 22. 3. 2015 17:32

    Do měkka je do měkka,to je jasný!a kdyby byl napsaný nepřesný čas tak zas budete obecně nesnášet u receptů špatnou dobu dušení.Mně spíš vadí,když se nepíše kolik čeho se má dávat.

  • Nalim27 | 22. 3. 2015 14:20

    Recept zrovna zkouším, i když s drobnými ůpravami. Jen obecně na receptech nesnáším fráze typu "pečeme do hotova" nebo. "Dusíme do měkka". Já jsem chlap, potřebuju časový ůdaj třba 35 - 45 minut dle masa. No zkusím to dusit 35 minut a uvidíme

  • pavlina | 19. 3. 2015 11:18

    Vůbec to není dobrý. :-( Zrovna jsem to dovarila a jsem zvědavá jestli mi to budou jist.Je to divná kombinace :-( 3

  • perlos | 16. 2. 2014 18:32

    proč tu neni napsáno kolik čeho má být ? když jsem to nikdy nedělal tak nemužu vědět jak to má chutnat akolik čeho dochutit..vubec bych sem takový recepty nedával... :-X

  • Misa Rejholcova | 21. 12. 2013 13:42

    Varila jsem s necelych 400 gramu masa a vubec mi to nechutnalo.Pritel to sice snedl,ale taky rikal ze mu to moc nechutna.

  • recepty73
    recepty73 | 28. 3. 2013 12:03

    ...taky by mě to zajímalo :-\

  • Olča | 14. 1. 2013 19:33

    Chtěla bych se zeptat na to, jestli platí 150 gramů masa nebo je to překlep? Přijde mi to divný, když žampionů je tolik. Děkuji za odpověď.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 7. 10. 2011 13:06

    Dobré ;-)

  • Martina Hanušová | 19. 8. 2009 11:03

    Je to ňamka, ale dost mi to evokuje znojemskou, kterou teda úplně nemusím, takže to asi nebudu hned tak opakovat. Ale manžel nadšenej :-)

  • petulka | 10. 4. 2008 15:51

    Jdu na to...

  • Lucie | 2. 4. 2008 13:23

    výborný recept, ty okurky tomu dodají fakt dobrou chuť!! Moc doporučuji, velmi rychlé a opravdu moc dobré.

  • Anonym | 13. 3. 2008 17:25

    Skvělý oběd, rodinka mě pochválila. A stou smetanou souhlasím, když jsem začala vařit kysalici, tak jsem tam dala smetanu z lednice a vždy se mi zdrcla, až jsem ji nechala "zteplat" tak se to povedlo.

  • SiSa | 9. 12. 2006 19:36

    Díky za pochvalu receptu, je to můj první veřejný :) Doufám, že vám to bude chutnat, my jsme si pomlaskávali. A s tou smetanou je to opravdu kvůli tomu, aby se "nezdrcla".

  • Aninka | 5. 12. 2006 18:22

    Omlouvám se, chtěla jsem napsat, aby se nesrazila v jídle, proto by měla mít zakysaná smetana pokojovou teplotu. To jsem někde četla.

  • Aninka | 5. 12. 2006 17:54

    To je moc dobrý recept. A co se týká zakysané smetany, měla by mít pokojovou teplotu, aby se v pokrmu nezkazila, aspon jsem to někde četla.

  • Iveta Bílková | 5. 12. 2006 15:35

    Proč musí mít zakysaná smetana pokojovou teplotu? Já dávám přímo z lednice a neviděla jsem problém. Recept je zajímavý a určitě vyzkouším. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Maggi Okurka Oregáno Pepř mletý Pórek Sádlo Sladká sojová omáčka Sůl Těstoviny Vepřové maso Worcestrová omáčka Zakysaná smetana Žampiony

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Pohankové lívance

Pohankové lívance

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Doporučujeme

45 minut
Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

62
Jemná polévka z brambor a rajčat
Jemná polévka z brambor…
34
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý salát z…
32
Léčivý sirup z jitrocele
Léčivý sirup z jitrocele
27
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
24
Tvarohový koláč báby Havelkové
Tvarohový koláč báby…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
Kopr dozrává! Vychutnejte si ho v oblíbené omáčce, polévce nebo svěžím salátu
Kopr dozrává! Vychutnejte si ho v oblíbené omáčce…
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
AHA.cz Nečekaný porod v královské rodině? Doma u Kate přibylo miminko!

Nečekaný porod v královské rodině? Doma u Kate přibylo miminko!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 26. 5. 2025: Kdo by si měl dát pozor na sliby a kdo na žárlivost?

Denní horoskop na pondělí 26. 5. 2025: Kdo by si měl dát pozor na sliby a kdo na žárlivost?

Ženy.cz Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Blesk.cz Královna plastik Petra Řehořková: Luxusní svatba mezi šejky! Dva roky po sebevraždě manžela

Královna plastik Petra Řehořková: Luxusní svatba mezi šejky! Dva roky po sebevraždě manžela

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Další doporučené recepty:

Vepřové na zelenině
Vepřové na zelenině
Vepřové námořnické maso
Vepřové námořnické maso
Vepřové nebo drůbeží ragú s celerem
Vepřové nebo drůbeží ragú s celerem
Vepřové nudličky s kaštany a rozmarýnem
Vepřové nudličky s kaštany a rozmarýnem
Vepřové nudličky zase jinak
Vepřové nudličky zase jinak
Vepřové panenky se šunkou
Vepřové panenky se šunkou
  • Recepty.cz
  • Vepřové nudličky na žampionech
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact