• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové nudličky na žampionech
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové nudličky na žampionech

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 20
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • sůl
    • pórek
    • sádlo
    • hladká mouka Troška
    • pepř mletý
    • worcestrová omáčka
    • oregáno
    • zakysaná smetana
    • 1
      ks okurka Malá nakládaná
    • 150
      g vepřové maso
    • 250
      g žampiony
    • maggi
    • sladká sojová omáčka (Heinz)
  • Příloha
    • těstoviny Nebo rýže

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, zaprášíme moukou a zprudka osmahneme na tuku. Zlehka posypeme oreganem. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, osmahneme. Přidáme na proužky nakrájený pórek, trochu podlijeme a dusíme pod pokličkou. Až je vše měkké, přidáme ještě nadrobno nakrájenou nakládanou okurku, chvilku podusíme. Na závěr zalijeme zakysanou smetanou (nechte si ji před použitím stát v pokojové teplotě), dochutíme sladkou sojovou omáčkou, trošičkou worchesteru a můžeme dle chuti přidat maggi (my si na něm ujíždíme ;).

RADA: 6 báječných receptů z vepřového

2
Jako přílohu můžete podávat těstoviny (např. farfalle - motýlky) - v tom případě je na závěr ještě na pánvi promíchejte s celou směsí. Nemáte-li chuť na těstoviny, určitě se k tomu bude hodit i rýže.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řízečky s pórkem a žampiony

Řízečky s pórkem a žampiony

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Bohaté řízky

Bohaté řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kajucha | 4. 5. 2017 18:06

    tedy...už nikdy víc.... mě s tím doma poslali někam...je to na způsob falešné číny,ale tam se nedává tolik umělotiny. Tak že za mě a moji rodinu palec dolů

  • losejk | 8. 11. 2015 11:17

    Dělala jsem to už několikrát a moc nám to chutná, i dětem :-)

  • Katka | 22. 3. 2015 17:32

    Do měkka je do měkka,to je jasný!a kdyby byl napsaný nepřesný čas tak zas budete obecně nesnášet u receptů špatnou dobu dušení.Mně spíš vadí,když se nepíše kolik čeho se má dávat.

  • Nalim27 | 22. 3. 2015 14:20

    Recept zrovna zkouším, i když s drobnými ůpravami. Jen obecně na receptech nesnáším fráze typu "pečeme do hotova" nebo. "Dusíme do měkka". Já jsem chlap, potřebuju časový ůdaj třba 35 - 45 minut dle masa. No zkusím to dusit 35 minut a uvidíme

  • pavlina | 19. 3. 2015 11:18

    Vůbec to není dobrý. :-( Zrovna jsem to dovarila a jsem zvědavá jestli mi to budou jist.Je to divná kombinace :-( 3

  • perlos | 16. 2. 2014 18:32

    proč tu neni napsáno kolik čeho má být ? když jsem to nikdy nedělal tak nemužu vědět jak to má chutnat akolik čeho dochutit..vubec bych sem takový recepty nedával... :-X

  • Misa Rejholcova | 21. 12. 2013 13:42

    Varila jsem s necelych 400 gramu masa a vubec mi to nechutnalo.Pritel to sice snedl,ale taky rikal ze mu to moc nechutna.

  • recepty73
    recepty73 | 28. 3. 2013 12:03

    ...taky by mě to zajímalo :-\

  • Olča | 14. 1. 2013 19:33

    Chtěla bych se zeptat na to, jestli platí 150 gramů masa nebo je to překlep? Přijde mi to divný, když žampionů je tolik. Děkuji za odpověď.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 7. 10. 2011 13:06

    Dobré ;-)

  • Martina Hanušová | 19. 8. 2009 11:03

    Je to ňamka, ale dost mi to evokuje znojemskou, kterou teda úplně nemusím, takže to asi nebudu hned tak opakovat. Ale manžel nadšenej :-)

  • petulka | 10. 4. 2008 15:51

    Jdu na to...

  • Lucie | 2. 4. 2008 13:23

    výborný recept, ty okurky tomu dodají fakt dobrou chuť!! Moc doporučuji, velmi rychlé a opravdu moc dobré.

  • Anonym | 13. 3. 2008 17:25

    Skvělý oběd, rodinka mě pochválila. A stou smetanou souhlasím, když jsem začala vařit kysalici, tak jsem tam dala smetanu z lednice a vždy se mi zdrcla, až jsem ji nechala "zteplat" tak se to povedlo.

  • SiSa | 9. 12. 2006 19:36

    Díky za pochvalu receptu, je to můj první veřejný :) Doufám, že vám to bude chutnat, my jsme si pomlaskávali. A s tou smetanou je to opravdu kvůli tomu, aby se "nezdrcla".

  • Aninka | 5. 12. 2006 18:22

    Omlouvám se, chtěla jsem napsat, aby se nesrazila v jídle, proto by měla mít zakysaná smetana pokojovou teplotu. To jsem někde četla.

  • Aninka | 5. 12. 2006 17:54

    To je moc dobrý recept. A co se týká zakysané smetany, měla by mít pokojovou teplotu, aby se v pokrmu nezkazila, aspon jsem to někde četla.

  • Iveta Bílková | 5. 12. 2006 15:35

    Proč musí mít zakysaná smetana pokojovou teplotu? Já dávám přímo z lednice a neviděla jsem problém. Recept je zajímavý a určitě vyzkouším. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Maggi Okurka Oregáno Pepř mletý Pórek Sádlo Sladká sojová omáčka Sůl Těstoviny Vepřové maso Worcestrová omáčka Zakysaná smetana Žampiony

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Salsa guacamole

Salsa guacamole

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka III.

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Dýňový koláč s polevou

Dýňový koláč s polevou

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

96
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Fazolové pivní párky
Fazolové pivní párky
20
Bramborový guláš III.
Bramborový guláš III.
19
Rychlovka z těstovin
Rychlovka z těstovin
16
Segedínský guláš III.
Segedínský guláš III.

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Vepřové na zelenině
Vepřové na zelenině
Vepřové námořnické maso
Vepřové námořnické maso
Vepřové nebo drůbeží ragú s celerem
Vepřové nebo drůbeží ragú s celerem
Vepřové nudličky s kaštany a rozmarýnem
Vepřové nudličky s kaštany a rozmarýnem
Vepřové nudličky zase jinak
Vepřové nudličky zase jinak
Vepřové panenky se šunkou
Vepřové panenky se šunkou
  • Recepty.cz
  • Vepřové nudličky na žampionech
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact