• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Vepřové nudličky na žampionech
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové nudličky na žampionech

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 19
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • sůl
    • pórek
    • sádlo
    • hladká mouka Troška
    • pepř mletý
    • worcestrová omáčka
    • oregáno
    • zakysaná smetana
    • 1
      ks okurka Malá nakládaná
    • 150
      g vepřové maso
    • 250
      g žampiony
    • maggi
    • sladká sojová omáčka (Heinz)
  • Příloha
    • těstoviny Nebo rýže

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, zaprášíme moukou a zprudka osmahneme na tuku. Zlehka posypeme oreganem. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, osmahneme. Přidáme na proužky nakrájený pórek, trochu podlijeme a dusíme pod pokličkou. Až je vše měkké, přidáme ještě nadrobno nakrájenou nakládanou okurku, chvilku podusíme. Na závěr zalijeme zakysanou smetanou (nechte si ji před použitím stát v pokojové teplotě), dochutíme sladkou sojovou omáčkou, trošičkou worchesteru a můžeme dle chuti přidat maggi (my si na něm ujíždíme ;).

RADA: 6 báječných receptů z vepřového

2
Jako přílohu můžete podávat těstoviny (např. farfalle - motýlky) - v tom případě je na závěr ještě na pánvi promíchejte s celou směsí. Nemáte-li chuť na těstoviny, určitě se k tomu bude hodit i rýže.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řízečky s pórkem a žampiony

Řízečky s pórkem a žampiony

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Bohaté řízky

Bohaté řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kajucha | 4. 5. 2017 18:06

    tedy...už nikdy víc.... mě s tím doma poslali někam...je to na způsob falešné číny,ale tam se nedává tolik umělotiny. Tak že za mě a moji rodinu palec dolů

  • losejk | 8. 11. 2015 11:17

    Dělala jsem to už několikrát a moc nám to chutná, i dětem :-)

  • Katka | 22. 3. 2015 17:32

    Do měkka je do měkka,to je jasný!a kdyby byl napsaný nepřesný čas tak zas budete obecně nesnášet u receptů špatnou dobu dušení.Mně spíš vadí,když se nepíše kolik čeho se má dávat.

  • Nalim27 | 22. 3. 2015 14:20

    Recept zrovna zkouším, i když s drobnými ůpravami. Jen obecně na receptech nesnáším fráze typu "pečeme do hotova" nebo. "Dusíme do měkka". Já jsem chlap, potřebuju časový ůdaj třba 35 - 45 minut dle masa. No zkusím to dusit 35 minut a uvidíme

  • pavlina | 19. 3. 2015 11:18

    Vůbec to není dobrý. :-( Zrovna jsem to dovarila a jsem zvědavá jestli mi to budou jist.Je to divná kombinace :-( 3

  • perlos | 16. 2. 2014 18:32

    proč tu neni napsáno kolik čeho má být ? když jsem to nikdy nedělal tak nemužu vědět jak to má chutnat akolik čeho dochutit..vubec bych sem takový recepty nedával... :-X

  • Misa Rejholcova | 21. 12. 2013 13:42

    Varila jsem s necelych 400 gramu masa a vubec mi to nechutnalo.Pritel to sice snedl,ale taky rikal ze mu to moc nechutna.

  • recepty73
    recepty73 | 28. 3. 2013 12:03

    ...taky by mě to zajímalo :-\

  • Olča | 14. 1. 2013 19:33

    Chtěla bych se zeptat na to, jestli platí 150 gramů masa nebo je to překlep? Přijde mi to divný, když žampionů je tolik. Děkuji za odpověď.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 7. 10. 2011 13:06

    Dobré ;-)

  • Martina Hanušová | 19. 8. 2009 11:03

    Je to ňamka, ale dost mi to evokuje znojemskou, kterou teda úplně nemusím, takže to asi nebudu hned tak opakovat. Ale manžel nadšenej :-)

  • petulka | 10. 4. 2008 15:51

    Jdu na to...

  • Lucie | 2. 4. 2008 13:23

    výborný recept, ty okurky tomu dodají fakt dobrou chuť!! Moc doporučuji, velmi rychlé a opravdu moc dobré.

  • Anonym | 13. 3. 2008 17:25

    Skvělý oběd, rodinka mě pochválila. A stou smetanou souhlasím, když jsem začala vařit kysalici, tak jsem tam dala smetanu z lednice a vždy se mi zdrcla, až jsem ji nechala "zteplat" tak se to povedlo.

  • SiSa | 9. 12. 2006 19:36

    Díky za pochvalu receptu, je to můj první veřejný :) Doufám, že vám to bude chutnat, my jsme si pomlaskávali. A s tou smetanou je to opravdu kvůli tomu, aby se "nezdrcla".

  • Aninka | 5. 12. 2006 18:22

    Omlouvám se, chtěla jsem napsat, aby se nesrazila v jídle, proto by měla mít zakysaná smetana pokojovou teplotu. To jsem někde četla.

  • Aninka | 5. 12. 2006 17:54

    To je moc dobrý recept. A co se týká zakysané smetany, měla by mít pokojovou teplotu, aby se v pokrmu nezkazila, aspon jsem to někde četla.

  • Iveta Bílková | 5. 12. 2006 15:35

    Proč musí mít zakysaná smetana pokojovou teplotu? Já dávám přímo z lednice a neviděla jsem problém. Recept je zajímavý a určitě vyzkouším. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Maggi Okurka Oregáno Pepř mletý Pórek Sádlo Sladká sojová omáčka Sůl Těstoviny Vepřové maso Worcestrová omáčka Zakysaná smetana Žampiony

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na houbách

Kotlety na houbách

Švestkový koláč II.

Švestkový koláč II.

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Svařené víno

Svařené víno

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

64
Virgin mojito
Virgin mojito
38
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
27
Rychlá kuřecí roláda z řízků
Rychlá kuřecí roláda z…
25
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
24
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Nakupujete na cestách jako turista? Tady je návod, jak to dělat líp (a bez kýče)

Nakupujete na cestách jako turista? Tady je návod, jak to dělat líp (a bez kýče)

Blesk.cz ONLINE: Do Varů přijely první hvězdy: Eben s Bartoškou na hrudi! A dojemné vítání »mladého Barťáka«

ONLINE: Do Varů přijely první hvězdy: Eben s Bartoškou na hrudi! A dojemné vítání »mladého Barťáka«

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Další doporučené recepty:

Vepřové na zelenině
Vepřové na zelenině
Vepřové námořnické maso
Vepřové námořnické maso
Vepřové nebo drůbeží ragú s celerem
Vepřové nebo drůbeží ragú s celerem
Vepřové nudličky s kaštany a rozmarýnem
Vepřové nudličky s kaštany a rozmarýnem
Vepřové nudličky zase jinak
Vepřové nudličky zase jinak
Vepřové panenky se šunkou
Vepřové panenky se šunkou
  • Recepty.cz
  • Vepřové nudličky na žampionech
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact