lžička
oregáno
nebo jiné koření (Gyros, Adžika...), cca
1
lžička
chilli omáčka
dle chuti, cca
600
g
vepřové maso
v celku : kýta, plec, krkovice
olej
1
plechovka
rajský protlak
malá
Postup přípravy receptu
1
Celý kus masa očistíme, řádně osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji ho orestujeme ze všech stran dozlatova, s otáčením nepospícháme, počkáme až zezlátne a samo se od dna hrnce odlepí. Do výpeku k masu přidáme pokrájenou cibuli s očištěným a na hranolky pokrájeným celerem a restujeme dorůžova. Přidáme zpěnit papriku, přidáme protlak, chilli, polovinu nastrouhaného česneku a koření. Jemně osolíme, pokud koření obsahuje sůl, tak solíme opatrně. Zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Ke konci vaření přidáme zbytek česneku, pokrájenou cuketu na kostičky nebo na plátky a krátce povaříme - na skus. Dochutíme dle chuti solí, pepřem, kořením.
moc chutnalo, i když jsem nedala, ani celer, ani chilli, na palivé nejsme, a celer jsem zrovna neměla..
Skokanová
|2. 2. 2012 14:42
Chutnalo nám, jen s řeckým kořením mi trochu ujela ruka a tak měla zelenina větší říz. Nemáme malé děti, tak to nebylo na závadu.
mamča
|8. 12. 2011 16:55
jo a ještě jsem chtěla říct, že cukety bych klidně dala i víc, je tam dobrá
mamča
|8. 12. 2011 16:54
nemám dobré zkušenosti s kusem masa v celku, měla jsem ho vždycky suchý, tohle však zůstalo šťavnatý a když jsem krájela plátky, tak ze špalíčku šťáva i vytékala
Žákovi
|2. 11. 2011 18:51
Celer nemusíme nikdo z nás,ale risk je zisk a obrázek byl moc lákavý.Maso jsem z časových důvodů nakrájela,do receptu jsem ještě propašovala čerstvou papriku a oregano dala čerstvé.Bylo to straaašně moc dobré a celer nikdo ani nevnímal.
Mirka Vroubková
|24. 10. 2011 14:49
Když se hrnec natlakoval, nechala jsem ho asi 15 minut vařit, pak jsem ho vypla a nechala vyfunět. Možná jsem měla vypnout o chvíli dřív, ale ještě se úplně nerozsypalo, jen se už maso hůř krájelo, protože bylo jak máslíčko. Dělala jsem k maso taky rýži a moc nám chutnalo. Je to rychlé a z jednoho hrnce, díky za recept. Mirka