Na olivovém oleji osmažit vepřové maso. Zvlášt do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu a seškvaříme. Potom přidáme osmažené maso a nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Před koncem měkké maso vyjmeme na talíř, šťávu zahustíme smetanou a moukou. Poté opět vložíme maso a necháme chvilku prohřát. Podáváme s bramborem nebo rýží.
Já jsem osmažila slaninu a na ní teprve maso, je to mňamka, doporučuju vyzkoušet.
fafejt fafejtova
|24. 4. 2009 14:06
zní to lákavě a komentáře chválí.. právě jsem dala na plotnu. Také do papiňáku..a žampiony nebyly, tedy jsem dala předem namočené sušené bílé hříbky.. Děj se vůle boží! :-)).. Ale voní to krásně už teď.
ludmila horáková
|13. 2. 2008 12:19
Moc chutnálo davam 1***.
ludmila horáková
|13. 2. 2008 12:18
Moc chutnálo davam 1***.
kristyna p
|21. 3. 2007 13:09
a taky je dobry to dat cely do papinaku .. pak se to nevaří tak dlouho ... a vysledek je stejný :o))
lucie zichova
|13. 6. 2006 13:50
muzu k tomu podavat i houskovy knedlik,diky
Radka
|12. 6. 2006 09:28
Teď jdu na to. Chci to udělat k obědu, tak jsem zvědavá, ale hned potom písnu, jak receptík chutnal:-)
Ivana
|10. 6. 2006 14:18
Dneska jsem tuto baštu dělala k obědu a nezbylo ani "ň". Přijel i tchán a moc si pochutnal. Dávám 1*.
marcela
|10. 3. 2006 20:36
Vynikajuce jedlo. Pri duseni som priliala trocha vody lebo sa mi zdalo ze sa ta slanina s masom pripaluje. Receptu to vsak neublizi, len je viac omacky a to nie je na skodu.