Maso nakrájíme na plátky, které ze stran nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme a opepříme. Na olej dáme osmažit jemně pokrájený špek a cibuli, kterou necháme zesklovatět. Pak vložíme plátky masa, které osmažíme dozlatova z obou stran. Do výpeku přidáme orestovat i nastrouhaný (nasekaný) česnek, zalijeme vývarem a dusíme doměkka za občasného podlití. Když je maso měkké omáčku zahustíme na potřebnou hustotu trochou hladké mouky, rozmíchané ve studené vodě nebo hotovou jíškou. Dochutíme solí a pepřem, případně ještě česnekem a podáváme.
Tak jak jsem ráno vzpomínal tak jsem kuchtil a je to opravdu moc výtečné, přidal jsem ještě trošičku nastrouhané mrkve do pekáču a nemá to chybu. Díky moc za recept a zasílám pár fotografií
Dělala jsem včera z vepřové plece. Na plátky to nešlo tak jsem to dala jako na guláš na kostky a jinak podle receptu a bylo to báječné. :-) :-) :-)
Daniela
|22. 1. 2015 14:25
Jsem to udělala trošku jinak. Cibulku, česnek a slaninu jsem oprahla dozlatova, na to hodila naklepané, osolené, opepřené maso aby se zatáhlo. pak jsem to podlila vývarem a hodila do trouby. Když to bylo přidala jsem ještě 2 stroužky česneku, přelila, udělala sosík. Luxus. ale zas tak proč to dělat složitě když to bez trouby je jednodušši.
Pekny recept, :-\ len taka poznamka, vo vnutry sa neda jedlo uspesne fotit pokial nemas specialne studiove vybavenie alebo velmi drahy digitalny aparat + plus mas nastudovane nastavovanie bieleho svetla .Vnutorne svetlo ma teplotu cca K3000 a denne svetlo aj ked je zamracene je +K 6500 , takze staci cez den zobrat jedlo k oknu odhrnut zaclonu alebo na terasu ( nie na priame slnko to je moc vela+ K 15000 ), a uvidis rozdiel .( Ver mi syn je profesionalny fotograf a ako student si privyrabal fotenim pre restauracie ). ;-)