Nahrubo nakrájenou cibuli se špetkou drceného kmínu zpěníme na tuku a přidáme na kostky nakrájené maso hustě posypané adžikou. Podlijeme vývarem a dusíme než maso změkne. Zahustíme světlou jíškou, ochutíme majoránkou, případně dosolíme a zjemníme kouskem másla. Jako příloha je nejvhodnější rýže.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarka z Bratislavy.
|11. 9. 2005 16:55
Adžika je arménske korenie.
Marie Novotná
|7. 5. 2005 10:57
Ještě jsem to nevyzkoušela,ale určitě to zkusím. Jen se budu muset podívat po tom koření, protože ho vůbec neznám.
Jana z VM
|28. 2. 2005 07:06
Protože máme adžiku rádi a maso taky, v sobotu jsem tento recept udělala k obědu. K cibuli jsem přidala kousek pórku, zvýrazňuje chuť cibule a uvařila jsem k tomu těstoviny. Bylo to výborné!! Ještě jsem omáčku zjemnila navíc trochou zakysané smetany. Příště k tomu udělám knedlíky, bude to taky moc dobré, jako příloha se k tomu hodí úplně všechno!!
Marie Nováková
|24. 2. 2005 09:12
Vyzkoušela jsem a je to výborné!Děkuji za skvělý recept!
Majka Hacková
|13. 1. 2005 10:56
Velmi jednoduché a velmi výborné! Dá se i k chlebu nebo těstovinám. Na adžice nešetřete a máslo na zjemnění je také výborný nápad! Děkuji!
marie krejzarova
|29. 12. 2004 17:14
Díky za radu vyzkouším.
Ajda
|27. 12. 2004 21:16
Adžika je směs koření. Přesný rozpis je na sáčku. Je výborná. Souhlasím s Janou, také ji používám na kuře.
Jana z VM
|27. 12. 2004 08:06
Adžika je vynikající koření, které se dá koupit téměř všude, je červenavé barvy a výborně maso ochutí. Znám ji velice dobře, používám ji již několik let - na radu své známé - a to na skoro všechno maso. I na kuře, když je dávám péct Toto koření není osolené, což je dobré, protože můžete přidat i další koření, která solená jsou.Adžika je vynikající zvlášť na pečené maso a roštěnky!!
marie krejzarova
|26. 12. 2004 20:28
Kendy,asi jsem hloupá,ale nevím co je adžika,poradí mi někdo?