• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřové na adžice
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové na adžice

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové na adžice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g vepřová kýta
    • koření - adžika
    • drcený kmín
    • tuk
    • 3
      ks cibule
    • světlá jíška
    • majoránka
    • sůl
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Nahrubo nakrájenou cibuli se špetkou drceného kmínu zpěníme na tuku a přidáme na kostky nakrájené maso hustě posypané adžikou. Podlijeme vývarem a dusíme než maso změkne. Zahustíme světlou jíškou, ochutíme majoránkou, případně dosolíme a zjemníme kouskem másla. Jako příloha je nejvhodnější rýže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Trhané vepřové

Trhané vepřové

Vepřové s kapustičkami

Vepřové s kapustičkami

Vepřové kotlety s kari a žampiony

Vepřové kotlety s kari a žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka z Bratislavy. | 11. 9. 2005 16:55

    Adžika je arménske korenie.

  • Marie Novotná | 7. 5. 2005 10:57

    Ještě jsem to nevyzkoušela,ale určitě to zkusím. Jen se budu muset podívat po tom koření, protože ho vůbec neznám.

  • Jana z VM | 28. 2. 2005 07:06

    Protože máme adžiku rádi a maso taky, v sobotu jsem tento recept udělala k obědu. K cibuli jsem přidala kousek pórku, zvýrazňuje chuť cibule a uvařila jsem k tomu těstoviny. Bylo to výborné!! Ještě jsem omáčku zjemnila navíc trochou zakysané smetany. Příště k tomu udělám knedlíky, bude to taky moc dobré, jako příloha se k tomu hodí úplně všechno!!

  • Marie Nováková | 24. 2. 2005 09:12

    Vyzkoušela jsem a je to výborné!Děkuji za skvělý recept!

  • Majka Hacková | 13. 1. 2005 10:56

    Velmi jednoduché a velmi výborné! Dá se i k chlebu nebo těstovinám. Na adžice nešetřete a máslo na zjemnění je také výborný nápad! Děkuji!

  • marie krejzarova | 29. 12. 2004 17:14

    Díky za radu vyzkouším.

  • Ajda | 27. 12. 2004 21:16

    Adžika je směs koření. Přesný rozpis je na sáčku. Je výborná. Souhlasím s Janou, také ji používám na kuře.

  • Jana z VM | 27. 12. 2004 08:06

    Adžika je vynikající koření, které se dá koupit téměř všude, je červenavé barvy a výborně maso ochutí. Znám ji velice dobře, používám ji již několik let - na radu své známé - a to na skoro všechno maso. I na kuře, když je dávám péct Toto koření není osolené, což je dobré, protože můžete přidat i další koření, která solená jsou.Adžika je vynikající zvlášť na pečené maso a roštěnky!!

  • marie krejzarova | 26. 12. 2004 20:28

    Kendy,asi jsem hloupá,ale nevím co je adžika,poradí mi někdo?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený kmín Koření - Adžika Majoránka Máslo Sůl Světlá jíška Tuk Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

Mouřeníny

Mouřeníny

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Houbové ragú

Houbové ragú

Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou

Těstovinový salát s nakládanou…

Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

55
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
50
Jarní salát (nejen) se sýrem
Jarní salát (nejen) se…
33
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
31
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem
28
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Vepřové na adžice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact