Medailonky z vepřové panenky osolíme a opepříme, vložíme na pánev, kde máme již rozpálený olej a opečeme z obou stran, cca 3 minuty z každé strany. Mezitím si nakrájíme rajčata na plátky. Poté medailonky prokládáme plátkem rajčete a plátkem anglické slaniny - viz foto.
2
Zpevníme párátkem, dáme na pekáč a vložíme do vyhřáté trouby (200°), ponecháme 10 - 15 minut. Mezitím si uděláme brusinkovou omáčku, brusinky rozmícháme s červeným vínem a zázvorem a povaříme, když je vše hotové servírujeme - viz foto. Před stolováním vyjmeme párátka.
Použila jsem místo čerstvých rajčat sušená a bylo to vynikající, dávám za jedna. Jako přílohu jsem dala šťouchané brambory s petrželkou. Samozřejmostí je připíjet červené víno. Neuvěřitelná souhra chutí :-) Moc jsem si pochutnala.