dl
mléko
množství podle toho,kolik chceme mít omáčky
0,50
lžička
drcený kmín
sůl
2
lžíce
olej
jíška
domácí nebo světlá instantní
Postup přípravy receptu
1
Maso nakrájíme na větší kostky (cca 4x4x cm), osolíme, okmínujeme, přidáme hořčici, promícháme a necháme do druhého dne uležet v ledničce. Na oleji opražíme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu.Přidáme maso a osmahneme. Podlejeme vodou a dusíme do měkka. Když je maso měkké, přidáme mléko a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou, popř. dochutíme solí a hořcicí. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami. Takto upravené je výborné i králičí maso.
Znám a dělám - zkuste použít hořčici se zeleným pepřem nebo s medem a koprem - to nedělám reklamu - , obojí jsem vyzkoušela a nemá to chybu. Každopádně i s obyčejnou hořčicí je to výborné. Králičí také, ale použila jsem i drůbeží ;-)