Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriku a feferonku rozkrojíme a odstraníme semínka. Papriku nakrájíme na kostičky, feferonku nadrobno.
2
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a kousky masa osmahneme ze všech stran. Posolíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, necháme zesklovatět. Přidáme nakrájená rajčata a papriku, pepř a pivo. Okořeníme bobkovým listem, kmínem a orgánem.
3
V uzavřeném hrnci dusíme asi 1 hodinu. Nasekáme petrželku a vmícháme ji do omáčky. Podáváme s rýží.
Pivo doporučuju použít kvalitní, spíše sladové, než chmelové (míň hořké) a dát ho tam jenom trošku, nebo třeba i vůbec.
Dusit to stačí jen 40 minut. Ale dělal jsem to z 400 g masa, tak to může být i tím.
Pepř jsem nedával vůbec a maso jsem měl naložené v extra panenském olivovém oleji a kmínu a trošce soli 4 hodiny předem a byla to vepřová pečeně.
A maximální spokojenost :-) :-)