• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřové maso s hráškem na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové maso s hráškem na smetaně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové maso s hráškem na smetaně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřová kýta (Plec)
    • 350
      g mražený hrášek
    • 200
      g smetana 12% Sladká 150 - 200 g
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • masox Kousek
    • 2
      lžíce hladká mouka 1-2

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na hrubší proužky a orestujeme zprudka na oleji, osolíme a opepříme. Zalijeme vodou, přidáme masox a dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme sáček zmraženého hrášku, chvíli dále dusíme.
2
Pak maso s hráškem zahustíme moukou, rozmíchanou se smetanou a trochou vody. Zvolna necháme provařit,občas promícháme.
3
Příloha - vařené brambory. Doporučuji pohlídat měkkost masa před přidáním hrášku, aby nebylo ve finále rozpadlé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Přírodní maso s hráškem

Přírodní maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Vepřové plátky s hráškem a mrkví

Vepřové plátky s hráškem a mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kozanda | 6. 2. 2014 11:44

    vypadá divně, ale chutná skvěle! (přidávám ještě trošku kukuřice, aby to bylo aspoň víc barevnější :D )

  • pippiva
    pippiva | 1. 6. 2011 14:43

    Vyborne, ma tchyne dela temer totozny recept, jen bez smetany. Takze bylo na me abych vyzkousela se smetanou ;-) . I kdyz jsem mela vic hrasku nez masa, bylo to vyborne, jako prilohu jsem dala ryzi.

  • Eva | 16. 8. 2006 12:53

    Doporucuju do toho pridat i strouhanou nivu...chutna to docela dobre ;o)

  • Michaela Atherton | 27. 7. 2006 15:15

    Diky moc, Andreo, ja tu skutecne sezenu pouze Cream nebo Double cream. Zadna sladka ani kysela tu neni. Tudiz pouzivam pouze tuto normalni smetanu nebo taky vse nahrazuji Bilym ci Reckym jogurtem, hlavne salaty. Je to obcas v zahranici tezke najit ruzne ingredience a recept potom neni zrovna dvakrat chutove ani vzhledove stejny.

  • Aninka | 26. 7. 2006 19:20

    Taky dobrý recept na oběd.

  • Andrea | 26. 7. 2006 17:10

    Pani MIchaela, ani u nás v Spanielsku sa nepredáva "sladká" smotana. To je tá "normálna".U nás ale neexistuje kúpit kyslú smotanu (Crème Fraiche). Segedínsky gulás varíme s normálnou, do Borscu dáme v tanieri Grécky jogurt a chutí nám to viac, ako "originálny" recept.

  • Michaela Atherton | 26. 7. 2006 15:57

    sladkou smetanu u nas nesezenu, jen normalni. Da se to ochutit cukrem ci necim jinym?

  • Maruš | 26. 7. 2006 11:38

    S kukuřicí jsem ještě nedělala,chystám se vyzkoušet s fazolovými lusky a dochutit-ocet+cukr.Ale pokud máte v oblibě kukuřici,zkuste to.Jen se déle vaří než hrášek,tak snad přidat hned na začátku.

  • Irena Klasová | 26. 7. 2006 09:27

    Dá se místo hrášku použít i kukuřice? Hrášek totiž nemusím:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Dušení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Masox Mražený hrášek Olej Pepř mletý Smetana 12% Sůl Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Tvarohový koláč s ovocem III.

Tvarohový koláč s ovocem III.

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Nejlepší dort

Nejlepší dort

Výborný dresing

Výborný dresing

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

43
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
30
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
24
Masové koule v dýňovém pyré
Masové koule v dýňovém…
17
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
17
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Nosková znovu u soudu kvůli násilí: Celá se třesu! Její bývalý nezačal dobře…

Nosková znovu u soudu kvůli násilí: Celá se třesu! Její bývalý nezačal dobře…

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Vepřové maso na paprice
Vepřové maso na paprice
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s cuketou a rajčaty
Vepřové maso s cuketou a rajčaty
Vepřové maso s mrkvovou kari omáčkou
Vepřové maso s mrkvovou kari omáčkou
Vepřové maso s paprikou a rajčaty
Vepřové maso s paprikou a rajčaty
Vepřové maso s petrželí
Vepřové maso s petrželí
  • Recepty.cz
  • Vepřové maso s hráškem na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact