• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřové maso s hráškem na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové maso s hráškem na smetaně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové maso s hráškem na smetaně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřová kýta (Plec)
    • 350
      g mražený hrášek
    • 200
      g smetana 12% Sladká 150 - 200 g
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • masox Kousek
    • 2
      lžíce hladká mouka 1-2

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na hrubší proužky a orestujeme zprudka na oleji, osolíme a opepříme. Zalijeme vodou, přidáme masox a dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme sáček zmraženého hrášku, chvíli dále dusíme.
2
Pak maso s hráškem zahustíme moukou, rozmíchanou se smetanou a trochou vody. Zvolna necháme provařit,občas promícháme.
3
Příloha - vařené brambory. Doporučuji pohlídat měkkost masa před přidáním hrášku, aby nebylo ve finále rozpadlé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Přírodní maso s hráškem

Přírodní maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Vepřové plátky s hráškem a mrkví

Vepřové plátky s hráškem a mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kozanda | 6. 2. 2014 11:44

    vypadá divně, ale chutná skvěle! (přidávám ještě trošku kukuřice, aby to bylo aspoň víc barevnější :D )

  • pippiva
    pippiva | 1. 6. 2011 14:43

    Vyborne, ma tchyne dela temer totozny recept, jen bez smetany. Takze bylo na me abych vyzkousela se smetanou ;-) . I kdyz jsem mela vic hrasku nez masa, bylo to vyborne, jako prilohu jsem dala ryzi.

  • Eva | 16. 8. 2006 12:53

    Doporucuju do toho pridat i strouhanou nivu...chutna to docela dobre ;o)

  • Michaela Atherton | 27. 7. 2006 15:15

    Diky moc, Andreo, ja tu skutecne sezenu pouze Cream nebo Double cream. Zadna sladka ani kysela tu neni. Tudiz pouzivam pouze tuto normalni smetanu nebo taky vse nahrazuji Bilym ci Reckym jogurtem, hlavne salaty. Je to obcas v zahranici tezke najit ruzne ingredience a recept potom neni zrovna dvakrat chutove ani vzhledove stejny.

  • Aninka | 26. 7. 2006 19:20

    Taky dobrý recept na oběd.

  • Andrea | 26. 7. 2006 17:10

    Pani MIchaela, ani u nás v Spanielsku sa nepredáva "sladká" smotana. To je tá "normálna".U nás ale neexistuje kúpit kyslú smotanu (Crème Fraiche). Segedínsky gulás varíme s normálnou, do Borscu dáme v tanieri Grécky jogurt a chutí nám to viac, ako "originálny" recept.

  • Michaela Atherton | 26. 7. 2006 15:57

    sladkou smetanu u nas nesezenu, jen normalni. Da se to ochutit cukrem ci necim jinym?

  • Maruš | 26. 7. 2006 11:38

    S kukuřicí jsem ještě nedělala,chystám se vyzkoušet s fazolovými lusky a dochutit-ocet+cukr.Ale pokud máte v oblibě kukuřici,zkuste to.Jen se déle vaří než hrášek,tak snad přidat hned na začátku.

  • Irena Klasová | 26. 7. 2006 09:27

    Dá se místo hrášku použít i kukuřice? Hrášek totiž nemusím:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Dušení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Masox Mražený hrášek Olej Pepř mletý Smetana 12% Sůl Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Jogurtový dort s jahodami

Jogurtový dort s jahodami

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a…

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Banánová zmrzlina - zdravá - 1 ingredience!

Banánová zmrzlina - zdravá - 1…

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

107
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
61
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
32
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Vepřové maso na paprice
Vepřové maso na paprice
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s cuketou a rajčaty
Vepřové maso s cuketou a rajčaty
Vepřové maso s mrkvovou kari omáčkou
Vepřové maso s mrkvovou kari omáčkou
Vepřové maso s paprikou a rajčaty
Vepřové maso s paprikou a rajčaty
Vepřové maso s petrželí
Vepřové maso s petrželí
  • Recepty.cz
  • Vepřové maso s hráškem na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact