Maso nakrájíme na hrubší proužky a orestujeme zprudka na oleji, osolíme a opepříme. Zalijeme vodou, přidáme masox a dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme sáček zmraženého hrášku, chvíli dále dusíme.
2
Pak maso s hráškem zahustíme moukou, rozmíchanou se smetanou a trochou vody. Zvolna necháme provařit,občas promícháme.
3
Příloha - vařené brambory. Doporučuji pohlídat měkkost masa před přidáním hrášku, aby nebylo ve finále rozpadlé.
Vyborne, ma tchyne dela temer totozny recept, jen bez smetany. Takze bylo na me abych vyzkousela se smetanou ;-) . I kdyz jsem mela vic hrasku nez masa, bylo to vyborne, jako prilohu jsem dala ryzi.
Eva
|16. 8. 2006 12:53
Doporucuju do toho pridat i strouhanou nivu...chutna to docela dobre ;o)
Michaela Atherton
|27. 7. 2006 15:15
Diky moc, Andreo, ja tu skutecne sezenu pouze Cream nebo Double cream. Zadna sladka ani kysela tu neni. Tudiz pouzivam pouze tuto normalni smetanu nebo taky vse nahrazuji Bilym ci Reckym jogurtem, hlavne salaty. Je to obcas v zahranici tezke najit ruzne ingredience a recept potom neni zrovna dvakrat chutove ani vzhledove stejny.
Aninka
|26. 7. 2006 19:20
Taky dobrý recept na oběd.
Andrea
|26. 7. 2006 17:10
Pani MIchaela, ani u nás v Spanielsku sa nepredáva "sladká" smotana. To je tá "normálna".U nás ale neexistuje kúpit kyslú smotanu (Crème Fraiche). Segedínsky gulás varíme s normálnou, do Borscu dáme v tanieri Grécky jogurt a chutí nám to viac, ako "originálny" recept.
Michaela Atherton
|26. 7. 2006 15:57
sladkou smetanu u nas nesezenu, jen normalni. Da se to ochutit cukrem ci necim jinym?
Maruš
|26. 7. 2006 11:38
S kukuřicí jsem ještě nedělala,chystám se vyzkoušet s fazolovými lusky a dochutit-ocet+cukr.Ale pokud máte v oblibě kukuřici,zkuste to.Jen se déle vaří než hrášek,tak snad přidat hned na začátku.
Irena Klasová
|26. 7. 2006 09:27
Dá se místo hrášku použít i kukuřice? Hrášek totiž nemusím:-)