• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Vepřové ledvinky dušené.
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové ledvinky dušené.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové ledvinky dušené.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vepřové ledvinky
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g slanina
    • drcený kmín
    • pepř mletý
    • sůl
    • 40
      g hladká mouka
    • majoránka
    • 1
      lžička kapary
    • mléko
    • 1
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Ledvinky rozřízneme a důkladně vyčistíme od močovodů, až zbude čisté maso. Pak je nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme mlékem. Necháme vymočit, nejlépe přes noc v chladničce. Poté je dobře propereme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Do kastrolu dáme na kostičky nakrájenou slaninu, na kterou dáme zpěnit cibuli. Pak přidáme ledvinky a vydusíme je až na tuk. Zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vodou. Přidáme drcený kmín a pepř. Dusíme do měkka cca 3/4 hodiny. Dochutíme utřeným česnekem, kapary a nakonec přidáme drcenou majoránku.<BR>Jako příloha se podává bílé pečivo, chléb nebo dušená rýže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 30. 3. 2015 19:18

    Dusit 45 minut je nesmysl.

  • micerm | 6. 11. 2012 16:03

    Souhlasím s paní Přikrylovou, že je to otázka několika minut. Kdyby nedala sůl nakonec, tak nebudou ledvinky měkké nikdy! :-( Pravda je, že dlouhým vařením ledvinky po prvotním změknutrí ztvrdnou, bez ohledu na osolení. =-O.

  • slowik | 2. 9. 2012 12:52

    Jsou tvrdé,protože nedáváte sůl nakonec!!! :-D

  • TS | 30. 7. 2011 17:53

    velmi mi to primelo nas rodinny zpusob upravy, ja vynechavam kapary a majoranku,aby zustala chut ledvinek a kdo nemusi zasustovat vse moukou, muze nastrouhat uvareny brambor.. dusil jsem po doliti vody asi 15min... Ledvinky jsou lahudka! :-) TS

  • František Pazdera | 1. 4. 2009 19:02

    Celé roky jsem připravoval dušené ledvinky krájené na výše zmíněné tenké plátky. Pak je jednou vařila manželka a v podstatě udělala chybu - nakrájela je na kostičky asi 1-2 cm. Bylo to ale výborné a od té doby to tak děláme stále. Ledvinky jsou pružnější na skus, chutnější než vydušené plátky. Zkuste to...!

  • Ivana Přikrylová | 31. 3. 2009 14:18

    Trochu mě zaráží doba přípravy 3/4 hodiny. Já když připravuju ledvinky tak je to otázka pár minut. Když se dlouho upravují, tak jsou tvrdé, stejně jako játra.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Vnitřnosti
Maso Vepřové Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Hladká mouka Kapary Majoránka Mléko Pepř mletý Slanina Sůl Vepřové ledvinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Mexická zeleninová polévka

Mexická zeleninová polévka

Pribiňáčkové řezy

Pribiňáčkové řezy

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Perníkové muffiny (DUKAN)

Perníkové muffiny (DUKAN)

Hrníčková ovocná roláda

Hrníčková ovocná roláda

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Babiččino kuře na šunce

Babiččino kuře na šunce

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

67
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
48
Dýňová tortila
Dýňová tortila
44
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
35
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Blesk.cz Festival Beats for Love rozpařil tisíce fanoušků:  Strhnout se nechaly Bezděková i Kotková!

Festival Beats for Love rozpařil tisíce fanoušků: Strhnout se nechaly Bezděková i Kotková!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

  • Recepty.cz
  • Vepřové ledvinky dušené.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact