lžička
škrobová moučka
rozmíchaná ve 2 lžících vody
sůl
3
lžíce
olej
1
ks
feferonka
Zálivka
2
lžíce
sojová omáčka
1
lžíce
víno šao-sing
1
lžička
wei-su
1
špetka
cukr
vývar
škrobová moučka
Postup přípravy receptu
1
Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s vejcem, máčeným škrobem, solí a necháme odležet (stačí 30 minut, ale může to být taky do druhého dne).
2
Připravíme si tmavý záliv (smícháním surovin), arašídy a nakrájíme feferonku. Na rozpáleném oleji prudce orestujeme feferonku, přidáme maso, arašídy a chvíli restujeme, pak přidáme tmavou zálivku a dále restujeme na prudkém plameni, aby mělo maso krásnou zlatohnědou barvu.
3
Správně upravené kung-pao má mít poměrně malý obsah šťávy oddělující se od tuku.
4
Příprava rýže: Rýži dáme do hrnce, propereme ji v několika vodách, zalijeme vodou (dáme jí víc, to není na škodu) a vaříme a ochutnáváme, až je rýže uvařená tak jak ji máme rádi měkkou. Potom scedíme, propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Takto připravená rýže se nelepí a je sypká.