Cibule oloupeme a pokrájíme na plátky nebo kostičky a orestujeme na trošce oleje dozlatova. Vepřové maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a opepříme, přidáme k cibuli a restujeme do té doby, pokud se šťáva z masa zcela nevysmaží a nezůstane jenom tuk.
2
Pak zaprášíme olej paprikou (cca 2 rovné lžičky) dle chuti (sladkou, pálivou, půl na půl), necháme zpěnit, promícháme a ihned odstavíme, aby paprika nezhořkla.
3
Podáváme v housce nebo bagetě se zeleninou (salát, rajče, cibule), pomazané hořčicí či kečupem.
4
Podáváme s bramborami, hranolkami...se zeleninovou oblohou. Použít můžeme výpek, do kterého dáme 3 - 4 lžíce vody a necháme přejít varem (bez masa!)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Julie
|22. 5. 2015 11:01
Večeře jedna báseň :-* , výborné a rychlé. Koupila jsem pro každého po jedné bagetě, natřela je z jedné strany hořčicí z druhé kečupem, vyskládala je masem a zeleninou a tu mojí nakonec ještě dojídal manžel, protože jsem už v půlce nemohla jak jsem byla nacpaná.
Donátová
|7. 9. 2012 07:15
Byly rychlé a dobré, výpek na bramborách byl lepší než máslo, večeře akorát pro nás tři.